Kategoriler
Emlak Haberleri

Tam Kapanma Satışları Vurmadı, Online Satışlar Patladı

Gayrimenkul sektörü, 17 günlük tam kapanma sürecinde işlerini ara vermeden devam ettiren sektörlerden biri oldu. Gayrimenkul satışı yapan aracı kurumlar, özellikle de yabancılara satış yapmak için kapanma sürecinde kapılarını kapatmadı. Super Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gökçiler, bu yoğunluk nedeniyle oldukça mutlu olduklarını söyledi. Aynı zamanda yabancıların hız kesmeden yatırıma devam ettiklerini de ekledi.

Bu yıl Nisan ayında geçen yıla nazaran yabancılara yapılan konut satışlarının bir hayli arttı. Bu veriler, TÜİK istatistikleri ile belirlendi. Satışlar ilk dört ayda %19 oranında artarak 13.964 adede yükseldi. Ocak ve Nisan ayları arasında İstanbul’da yabancılara 7.034 adet konut satılmıştır. Aynı zamanda Antalya’da 2.743, Ankara’da 870, Mersin’de 650, Yalova’da 383, Bursa’da 336 ve Muğla’da 243 adet konut satılmıştır. Bu dönem içerisinde 2.156 adet konutla, en çok konutu İranlılar aldı. Bunun dışında Iraklılar 2.007, Ruslar 1.40, Afganlar 929, Kazaklar 542, Almanlar 447, Yemenliler 421 adet konut satın aldı. Azerbaycan vatandaşları 382, Filistinliler 373, ABD vatandaşları 341 ve Mısırlılar da 332 adet konut satın almıştır.

Super Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gökçiler, tam kapanma döneminde yabancıların hız kesmeden alım yaptığını belirtti. Aynı zamanda bayram dahil sözleşmelerin hız kesmeden devam ettiği söyledi. Üstelik toplu alımların daha çok olduğunu belirtti. Nijerya’da dahi satış yaptıklarını belirten iş insanı, bu dönemi gayrimenkulün bahar dönemi olarak değerlendirdiklerini söyledi. Avrupa’nın kan kaybederken, Türkiye’nin yatırımda parladığını da belirtti. Üstelik daha değerli yatırımların yol da olduğunu da söyledi.

Bütün Satışlar Online Olarak Gerçekleştiriliyor

Gökçiler, bu tam kapanma döneminde Türkiye’de markalı konut projelerinde online olarak 10.000.000 TL’lik bir satış yaptıklarını söyledi. İş adamı bu dönemi yenilenme dönemi olarak tanımladı. Yeni iletişim ve pazarlama teknikleriyle bilgisayar üzerinden bütün satış ve işlemleri gerçekleştirdiklerini de belirtti. Aynı zamanda, “Online sistemler ile uzaktan tanıtım yapabilme yeteneklerimiz arttı.” “Gerçekleştirdiğimiz satış platformumuzu bütün partnerlerimiz ile paylaştık.” “Yeni dönem için beklentilerimiz yüksek.” gibi söylemlerde bulunan Ali Gökçiler, bu yıl gayrimenkul satış rekoru kıracaklarını da ekledi.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…