Kategoriler
Proje Haberleri

Tapu harcı ve KDV indirimi sürmeli

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, 31 Ekim’de sona erecek tapu işlemlerinde uygulanan harç ve KDV indirimini değerlendirerek, kampanyaların uzatılmasını istedi.

Andıç, “Bilindiği gibi 31.10.2018 tarihine kadar konut teslimlerinde yüzde 18 olarak uygulanan KDV oranı yüzde 8, binde 20 olarak uygulanan Tapu Harcı da binde 15 olarak uygulanıyordu. 31 Ekim sonrası da bu oranların değiştirilmemesi ve bu şekilde uygulamaya devam edilmesi sektör için oldukça önemlidir. Özellikle konut kredilerindeki artışlar kredili konut satışlarını çok ciddi oranda düşürdü ve inşaat sektöründeki firmalar satışların azlığından muzdarip durumda. Vergi oranlarının bu ortamda yükseltilmesi sıkıntıda olan sektöre hepten köstek olacaktır” diye konuştu.

Mustafa Andıç, Türkiye ekonomisinin ve özelde de inşaat sektörünün içinde bulunduğu durumun dikkate alınmasını önerdi. Andıç, konut teslimlerinde yüzde 18 ve tapu harcında da binde 20 olan ancak 31.10.2018 tarihine kadar yüzde 8 ve binde 15 olarak uygulanan oranların 31.10.2018 sonrasında da indirimli olarak uygulanmaya devam etmesini teklif etti.