Kategoriler
Gündem

Tarihi Vaniköy Camii’de yangın çıktı

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada Çengelköy’de bulunan Vaniköy Camii‘nde yangın çıktığı söylendi. Açıklamada denizden ve karadan müdahale edilerek yangının kontrol altına alındığı belirtildi.

Üsküdar’da yer alan tarihi camide çıkan yangına denizden ve karadan müdahale edildi. Camii imamı olduğu öğrenilen bir kişi, çocuklarının camide olduğu düşüncesiyle sinir krizi geçirdi.

Saat 13:30 sıralarında tarihi Vaniköy Camii’nde nedeni henüz belli olmayan yangın çıktı. Kısa sürede alevlenen yangının dumanları İstanbul’un diğer ilçelerinden de görüldü. Olaya denizden ve karadan itfaiye ekipleri sevk edilerek yangına müdahale edildi. Karadan 5 itfaiye aracı ve ekibiyle müdahale edilirken denizden de 3 sahil güvenlik teknesi yangını kontrol altına aldı ve ardından soğutma çalışmaları yapıldı. Yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Cami İmamı sinir krizi geçirdi

Caminin imamı olduğu öğrenilen bir kişi çocuklarının içerde olduğunu sanıp sinir krizi geçirdi.

“Yangın kontrol altına alındı”

İstanbul Valiliği tarafından yapılan basın açıklamasında denizden ve karadan müdahaleler yapılarak yangının kontrol altına alındığı söylenerek konuyla ilişkin soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Ayrıca açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bugün saat 13:30 sıralarında Üsküdar İlçemiz Kandilli mahallesi’nde bulunan tarihi Vaniköy Camii’nde henüz tespit edilemeyen nedenle bir yangın çıkmıştır.  Olay yerine süratle karadan ve denizden yangın söndürme araçları sevk edilmiştir. Denizden 3 sahil güvenlik teknesi ve karadan İstanbul Büyükşehir Belediyesi 5 itfaiye araç ve ekibiyle müdahale edilerek kontrol altına alınan yangını soğutma çalışmaları devam etmektedir”

Ahşap ksımları yanan tarihi Vaniköy Camii‘nde yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma kaydedildi.

Yanan Camii havadan görüntülendi

Tarihi camiye itfaiye ekipleri müdahale ederken havadan görüntülendi. Alınan bilgilere göre yangının caminin çatısından çıktığı ve kısa sürede yapının etrafına yayıldığı söylendi. Alevler içerisinde kalan camiye itfaiye araçları müdahale etti.