Kategoriler
Emlak Haberleri

Tarsus’ta inşa edilen toplu konut projesinde çalışmalara hız kazandırıldı

Tarsus’ta toplu konut projesinin hak sahipleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Tarsus İmar Limited Şirketi’nin inşaatlara devam ettiğini duyurdu. “Tek bir kuruş kârımız” yok diyen Bozdoğan; hak sahiplerinin oluşturacağı komisyonu destekleyeceğini bildirdi.

Tarsus’ta toplu konut projesi için bir araya gelindi

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Tarsus İmar Limited Şirketi tarafından üstlenilen toplu konut projesi için hak sahipleriyle bir araya geldi. Projeden kazanç sağlamadıklarını aktaran Bozdoğan, kimseyi zarara uğratmak istemediğini ve hak sahiplerinin oluşturacağı komisyonu destekleyeceğinden bahsetmiştir. Önceki gün, belediye tesislerinde gerçekleştirilen toplantıda, sosyal medya üzerinden yapılan görüşlerin haksızlığından dem vuran başkan, 8 Nisan 2019 tarihinde mazbatayı aldığını ve o günden bu yana görevde olduğunu söylüyor. Konut inşaatları hakkında bilgi almaya gittiğini ve sürecin beton dökülme işlemleriyle başladığını gören Bozdoğan, şu açıklamada bulundu:

“Cumhuriyet konutlarıyla ilgili bilgi almak adına inşaat alanına gittim. Burada 9 bloktan yalnızca A blokta çalışma başlamış ve sadece 3 kat beton dökülmüştü. 4 ayda yapılan 3 kat ve diğer iki tanesinde de sadece su basmaları yapılmış. Ekibin başında yer alan sorumlu arkadaşa sorduğumda inşaatın 2023 yılında bitirileceğini söyledi. Konutları hızlı bitirip, teslim etmek için ekip sayısını 4’e çıkardık.”

Konutların bir an önce bitmesi için büyük çapa

Tarsus’ta toplu konut projesinin mazbatayı almadan önce başlatıldığını vurgulayan Haluk Bozdoğan, konut mağduriyetlerinin oluşmaması için çabaladığını söyledi. 2023 yılında teslim edilmesi planlanan projenin daha erken bitirilmesi adına ekip sayısını arttıran Tarsus Belediyesi, hak sahiplerini anahtar sahiplerine dönüştürecek. Tarsus Belediye Başkanı, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getiriyor:

“Çalışma başlatıldığında elime bir sözleşme tutuşturdular. Bir teknik şartname, birde imar müdürlüğüne verilen proje. İmar projesinde değişikliğe gitmişler, teknik şartnamede size gaz betondan C30’dan bahsedilmiş, ne yapmışlar? Bim briket yapılmış. Geçmişte gerçekleşen olaylarla benim hiçbir alakam olmamasına rağmen, sosyal medyada hakkımda yürütülen ‘hırsız’ damgasını vicdanlara bıraktık.”

Konutlar için birinci sınıf malzemeler seçildi

Başkan yaptığı açıklamada olayların dışarısında olmasına rağmen damgalandığını söyleyerek üzüntüsünü dile getirdi. Gece gündüz süreci yakından takip ettiğini açıklayan Bozdoğan, kişi ve belediyenin zarara uğramaması adına çaba gösterdiğinin altını çiziyor. Bu konuyu bir kez daha masaya yatırma isteğinin olduğunu söyleyen başkan, hak sahiplerine seslenerek bir komisyon oluşturulmasını ve bu komisyonun en az 6 kişilik olmasını söyledi.

Partili birer meclis üyesinin de bulunması teklifini verdiği açıklamasında, “Bizlerin kârı yok. Bu işten para kazanacak diye düşünmeyin. İmkânlar varsa, gelin birlikte hesaplayalım. Enflasyonu en aşağıya çekelim. Fakat sizden rica ediyorum, bazılarını dinleyip algı yansımasına gitmeyin. Burada yapılan konut birinci sınıf malzemelerdendir. Yarın hepinizin yüzü gülecek” sözlerinde bulundu.

Konuşması boyunca hak sahiplerinin mağdur olmayacağı açıklamasını öne çıkaran başkandan, Sayıştay denetimine tabi tutulması gibi bir fikir önerisi de gelmiştir. Kimsenin sıkıntıya uğratılmayacağı toplu konut projesinden günün sonunda zararsız çıkılacak.

Exit mobile version