Kategoriler
Ekonomi Gündem

Taşıt kredisi kampanyasına 2 firma daha katıldı

Taşıt kredisi faiz oranları geçici süreliğine düşürülürken anlaşmalı otomotiv firmaları arasına iki yeni isim daha eklendi.

Üç kamu bankasının ortaklaşa imza attığı Otomotivde Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi kampanyasına Otokar ve BMC firmaları da dahil oldu.

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank ortak kararla yerli üretimi desteklemek amacıyla geçtiğimiz hafta taşıt kredisindeki faiz oranlarını düşürdü. Karara göre Türkiye’de üretilen binek ve ticari araçlarda kullanılacak kredi faiz oranı yüzde 0.49 ile yüzde 0.69 arasına indirdi.

Yeni faizler ne kadar oldu?

Bankaların 26 Eylül’de ortaklaşa gerçekleştirdiği duyuruda sıfır araç alacaklar için kredi faiz oranları 1 Ekim ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında geçerli olacak şekilde düşürüldü. Yeni faiz oranları yarın uygulanmaya başlanacakken faiz oranları sıfır araçlar için geçerli olacak.

Binek araçlar için kullanılacak 50 bin lira ile 120 bin lira arasındaki 18 ila 36 ay vadeli taşıt kredisi ve ticari araçlar için kullanılacak 72 bin lira ile 120 bin lira arasındaki 30 ila 60 ay vadeli taşıt kredisi faiz oranı yarından itibaren yüzde 0,49 ile yüzde 0,69 seviyeleri arasına düşecek.

 

Yeni faiz oranları hangi markaları kapsıyor?

Kamu bankaları, özel üretimi teşvik etmek için kampanyaya imza attı. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank Türkiye’de üretim yapan otomotiv firmalarıyla anlaşma yaptı. Otomotivde Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi kampanyasına Otokar ve BMC firmaları da sonradan dahil oldu.

Bu yılın sonuna kadar geçerli olacak kampanyaya binek araçlarda TOFAŞ-Fiat, Honda, Hyundai ve Renault Mais markalarının ürünlerini satın alanlar faiz kampanyasından yararlanabiliyorken ticari araçlarda ise TOFAŞ-Fiat, Ford, Isuzu, Karsan ve Temsa markalarının araçlarını satın alacaklar faiz indiriminden faydalanabiliyor. Kampanyaya katılan ticari araç üreten TOFAŞ-Fiat, Ford, Isuzu, Karsan ve Temsa  markalarının arasına Otokar ve BMC firmaları da dahil oldu.

Kredi faizlerinin düşürüldüğü kampanyanın otomotiv sektöründe önemli bir hareketlilik yaratacağı tahmin ediliyor.

Exit mobile version