Kategoriler
Gündem

Tatil yapmak isteyenlere özel belge şartı

Tatil yapmak isteyenlerin en merak ettiği sorulardan birisi, yeni tip koronavirüs (covid-19) salgın hastalığında ulaşımı nasıl sağlayabilecekleri oluyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, merak edilen soruların cevaplarını verdi. Buna göre, bayramdan sonra İstanbul ilinden tatil yapmak isteyenlere özel izin belgesi verilecek.

Tatil sezonu geldikçe sorular gün yüzüne çıkıyor

Yeni tip koronavirüs (covid-19) salgın hastalığının hayat akışını durdurma noktasına getirdiği dönem içerisinde, gelecek ay açılan turizm sezonu kendi yönünü bulmaya çalışıyor. Ülkeye döviz girmesinin başlıca kaynağı olarak görülen sektörün kazancı için yeni tedbirler alındı. Ayrıca yakın zamanda Antalya valisi ve işletmeciler bölgeye turist çekebilmek adına özel davetiyeler göndermiş; sürece Bakan Nuri Ersoy iyi niyet mektupları ile eşlik etmişti.

Halk sağlığının gözetileceği süreçte ise sertifika programı özel tesisler ve oteller için oluşturuldu. Ayrıca sosyal mesafenin dikkat edileceği turizm sektöründe düzen köklü bir değişime uğradı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İzmir Ticaret Odası (İZTO) meclis ve komite üyeleri ile birlikte online bir konferans düzenledi. Yapılan telekonferans üzerinden turizm sektörüne dair yeni gelişmeleri duyuran Ersoy, merak edilenlere ilişkin soruları yanıtladı.

Türkiye’de hava trafiği aşamalı olarak açılıyor

Yakın zamanda duyurulan hava trafiğinin kademeli olarak açılışını hatırlatan Bakan, iç ve dış turizmi canlandıracak olan atılımdan bahsetti. Türk Hava Yolları tarafından yapılan açıklamada ilk tarih 20 Mayıs olarak belirlenmiş, ancak sürecin uzatılmasıyla birlikte askıya alınmıştı. Bu nedenle yeniden belirlenen tarihlerde salgın etkilerine karşı iç hatlar 4 Haziran tarihinde açılış yaparken, dış hatlar 10 Haziran’da açılıyor. Uluslararası hava trafiğinin açılmasıyla birlikte turizm sezonunda hareketlilik bekleyenler şimdiden Sağlık Sertifikasyon Programına dahil oluyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu üyeleri ile birlikte hazırlanmış olan Sağlık Sertifikasyon Programlarının tüm dünya üzerinde örnek teşkil edeceğini söyledi. Turizm sezonu için yeniden canlandırma planına dahil olan Dış İşleri Bakanlığı ile birlikte ortaklaşa yaptıkları çalışmayı söyleyen Ersoy, Uluslararası Turizm Diplomasisi ile iyi niyet mektuplarının yakın zamanda işe yarayacağını umduğunu dile getirmiştir.

Seyahate çıkmak isteyenlere özel izin belgesi 

Yaşanan karmaşadan sonra nihayet derin bir nefes alınmış ancak sürecin daha iyi atlatılabilmesi adına insanların tatil ihtiyacı gözetilmiştir. Bu nedenle yeni çözüm yoluna giren Bakanlıklar, bayram sonrasında İstanbul üzerinden tatil niyetiyle yapılacak çıkışların özel izin belgesi oluşturularak izne tabi tutulacağı bildirildi. Haziran başları itibariyle geçerli olması beklenen özel izin belgesi, 3-4 Haziran gibi İzmir’de de geçerli olabilir.