Kategoriler
Gündem

TCDD yöneticileri kazalara karşı kurban kesti

İki yıl önce Çorlu’daki tren kazasının ardından Ankara’da gerçekleşen Yüksek Hızlı Tren kazasıyla ülkenin gündeminde kalmayı başaran Demiryolları’ndaki kazaların sonu gelmiyor. Son dört gün içerisinde üç önemli tren kazası oldu. TCDD’nin yöneticileri, kazalara karşı önlem olarak dua edip kurban kesti.

BirGün gazetesinden Burcu Cansu’nun haberine göre Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)’nın yöneticileri, bir daha kazanın yaşanmaması için Ankara Tren Garı’nda kurban kestikten sonra dua etti.

Etkinliği gerçekleştirenler arasında TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü birim amirlerinin yanı sıra TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürü Kamuran Yazıcı ve TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Çetin Altun da bulundu.

“Ciddi eksiklikler bulunuyor”

TCDD yöneticilerinin önlem almak yerine yaptığı etkinliği eleştiren Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Sekreteri İsmail Özdemir, eksiklikleri anlattı. BirGün gazetesine konuşan BTS Genel Sekreteri Özdemir, elektronik haberleşme sistemlerinde ciddi eksikliklerin bulunduğunu söyledi.

Kontrol sistemlerinin her zaman çalışmadığını dile getiren Özdemir, “TCDD Taşımacılık A.Ş Yönetimi bu eksiklikleri giderme yerine bugün Ankara Gar sahasında kurban keserek dua etti.” sözleriyle TCDD yöneticilerini eleştirdi.

İki makinist yaşamını yitirdi

Geçtiğimiz dört gün içerisinde üç önemli kazanın olduğunu kaydeden İsmail Özdemir, kazalarda iki makinistin yaşamını yitirdiğini aktardı. Özdemir, bu kazalarda ikisi ağır dört makinistin de yaralandığını dile getirdi.

BTS Genel Sekreteri İsmail Özdemir’in açıklamaları şöyle:

“Geçtiğimiz hafta dört gün içerisinde TCDD’de üç önemli tren kazası oldu. İki makinist hayatını kaybetti, iki makinist ağır ve iki makinist de hafif yaralandı. Ulusal demiryolu ağında sinyalizasyon sistemi ile çalışan bölgelerde gerek demiryolu hattı boyunca gerekse lokomotif üzerindeki trafik seyrini sağlayan elektronik haberleşme sistemlerinde ciddi eksiklikler bulunuyor. Kontrol sistemleri tam olarak her zaman çalışmıyor. TCDD Taşımacılık A.Ş Yönetimi bu eksiklikleri giderme yerine bugün Ankara Gar sahasında kurban keserek dua etti.”