Kategoriler
Konut Kredisi

TEB konut kredisi faiz oranı düştü

2020 yılı itibarı ile bankalar Konut Kredisi Faiz Oranı ile ilgili yeni düzenlemeler yapmaya başladı. Bankalar ardı ardına konut kredisi için kampanyalar düzenlemeye başladı. TEB konut kredisi kampanyası ile daha önce düşürdüğü faiz oranını tekrar düşürdü.

TEB başlattığı kampanya ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için yeni imkanlar sağlıyor. Banka başlattığı konut kredisi kampanyası ile uzun vade ve düşük taksit fırsatları ile kira öder gibi daire sahibi olma fırsatı sunuluyor.

TEB konut kredisi kampanyası ile daha önce yüzde 0.99 faiz oranından başlayan faiz oranları ile Konut Kredisi kullandırıyordu. Kredide vade süresi de 60 aydı. Banka kredi faiz oranını düşürürken vadeyi de uzattı.

TEB konut kredisi faiz oranı ne oldu?

Kampanya kapsamından daha önce en fazla 60 ay vade ile konut kredisi kullanılabiliyordu. Başlatılan bu yeni kampanya ile vade 120 aya çıkarıldı. Ve daha önce yüzde 0.99 faiz oranı ile kredi kullanılabiliyordu. Yeni kampanya ile TEB konut kredisi faiz oranı yüzde 0.94 oldu. 100.000 TL kredi taleplerinde 120 ay vade ve yüzde 0.94 faiz oranı uygulanıyor. TEB konut kredisi faiz oranı diğer vade ve tutarlarda ise farklılık gösteriyor.

Eşit taksitli örnek ödeme planına göre 100.000 TL kredi tutarı için 120 ay vade ve yüzde 0.94 aylık faiz oranı için aylık taksit tutarı 1.393,40 TL ödeme yapılıyor. 500 TL kredi tahsis ücreti (BSMV dahil) alınıyor. Ekspertiz ücreti için 809,62 TL, ipotek tesis ücreti için 318,60 TL ücret ödeniyor. Ayrıca sigorta için 960 TL ödeniyor, Efektif Yıllık Faiz Oranı / Yıllık Maliyet Oranı ise yüzde 12,3297 olarak belirlenmiş durumda.

TEB Konut Kredisi Ürünleri

TEB konut kredisi kullanmak isteyenler için onbir farklı kredi seçeneği sunuyor. Bu 11 farklı konut kredisi seçenekleri şöyle; Her şey Dahil Konut Kredisi, Al Kirala Konut Kredisi, Esnek Kademeli Konut Kredisi, Yüzde 100 Konut Kredisi, Anapara Ertelemeli Konut Kredisi, Dönem Ödemeli Konut Kredisi, Kademeli Azaltan Konut Kredisi, Kademeli Artan Konut Kredisi, İndirimli Konut Kredisi, Ara Ödemeli Konut Kredisi ve Molalı Konut Kredisi’dir.

İndirimli Konut Kredisi detayına baktığımızda konut satın almak için belli mir miktar parası olanlar için ideal bir kredi türü olarak dikkat çekiyor.

Konut kredinizi kullanırken belirli bir miktarı peşin olarak ödeme yapıp, aylık taksitlerinizin daha düşük tutarlı olmasını sağlayabilirsiniz. Birikmiş paramı baştan ödesem, TEB Konut Kredisi ile daha düşük taksit ödemesi yapabilirsiniz. Böylece aylık ödemeleriniz azalır, daha rahat konut sahibi olabilirsiniz.

Elinizde bulunan paranız ile kredi tutarının yüzde 1 ile yüzde 5’i arasındaki tutarı peşin olarak ödeyebilirsiniz. Böylece kredi faiz oranında indirim sağlamış olursunuz. İndirimli Konut Kredisi ile düşük taksit ödeyerek daha rahat daire sahibi olabilirsiniz.