Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri

TEB konut kredisi faiz oranını yeniden indirdi

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) konut kredisi faiz oranını yüzde 0,99 düşürerek konut kredisindeki faiz oranının en düşük olduğu özel banka durumuna geçti. Banka, bunun yanı sıra kişiye özel ödeme planı da hazırlıyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) kararlarının ardından bankalar da verdiği kredilerin faiz oranını düşürüyor. Kamu bankaları konut için verdiği kredilerinin faiz oranlarını yüzde 1 seviyesinin altına çekerken özel bankalardan da çeşitli indirimler geliyor.

Özel bankaların konut satın alacaklara verdiği kredilerin faiz oranları indirime rağmen yüzde 1’in üzerindeyken bu durumu TEB değiştirdi. Bankanın yeni kararıyla 120 aya kadar vadeli konut kredilerindeki faiz oranı yüzde 0,99 seviyesine düşürüldü. Yüzde 0,99 faiz oranıyla çekilecek kredilerin bir üst limiti bulunmuyor. 

Ayrıca, bankanın konut kredilerinde kişinin ekonomik durumuna göre özel ödeme planı da oluşturulabiliyor.

Gökhan Mendi: uygun fiyatlara kredi veriyoruz

Konuyla ilişkin açıklamada bulunan TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, Türkiye Ekonomi Bankasının 2019 yılın içerisinde uygun faiz oranlarıyla konut kredisi veren bankalardan biri olduğunu belirtti.

Hizmet ettiklerinin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik faaliyetlerde bulunduklarına işaret eden Mendi, bütçelerine ve ihtiyaçlarına göre müşterilerinin kendisini zor duruma düşürmeyecek bir şekilde onlara bir çözüm üretmeyi amaçladıklarını ifade etti. 

Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi “Konut kredilerinde, 2019 yılı boyunca uygun fiyatlar ile kredi veren bankalardan biri olduk. Bu kapsamda tüm müşterilerimiz 120 aya kadar olan tüm vadelerde kampanyamızdan yararlanabiliyor. Üstelik geçerli faiz oranımızda kredi tutarı üst limiti de bulunmuyor. Aynı zamanda tüm müşterilere ödeme güçlerine göre farklı ödeme planları oluşturabiliyoruz. Burada TEB olarak bizim için önemli olan müşterilerimizin bütçesine ve ihtiyacına göre kendisini zora sokmayacak en uygun çözümü üretmek.” açıklamalarında bulundu.