Kategoriler
Ekonomi

Tekfen İnşaat’tan yurt dışından 185 milyon dolarlık ihale

Tekfen İnşaat, Kazakistan’dan 185 milyon dolarlık ihaleyi aldı. Firmanın ülkedeki iştiraki GATE İnşaat tarafından alınan ihale, Tengiz Sahası’ndaki yapımı süren “Gelecek Gelişim Projesi”nin boru hattı işi.

Tengiz Sahası, dünyanın önemli petrol rezervlerinden biri olarak sayılıyor. Saha, Kazakistan’ın batı bölümünde yer alıyor.

Kafkaslı: 2021’e umutla bakıyoruz

Yurt dışındaki faaliyetlerine devam eden Tekfen Holdingin iştiraki GATE İnşaat, 185 milyon Amerikan dolarına karşılık olarak boru hattı projesinin ihalesini aldı. Boru hattı işinin Tengizchevroil LLP firması için yapılacağı belirtiliyor.

Tekfen Holding’in Taahhüt Grubundan Sorumlu Başkan Yardımcısı Levent Kafkaslı tarafından yapılan açıklamada “Tahminimizden daha uzun süren pandemi döneminde iş ve istihdam sürekliliğimizi sağlamak birincil önceliğimizi oluşturuyor. Bu sürekliliği sağlamak adına yoğun teklif verme çabalarımızın neticesinde bu yeni işi almış bulunuyoruz. Bilindiği gibi Hazar Havzası, çeyrek asırdır varlık gösterdiğimiz ve imza attığımız çok sayıda projeyle saygınlık kazandığımız önemli faaliyet alanlarımızın başında geliyor. Yılın ilk günlerinde portföyümüze kattığımız bu proje sayesinde 2021’e umutla bakıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Tekfen İnşaat’tan Azerbaycan’a yeni Merkez Bankası

Tekfen İnşaat, Azerbaycan’da da yapım işi aldı. Ülkenin Merkez Bankası, yeni binasına taşınırken bina, 67 bin 981 metrekare büyüklüğündeki arsa alanı üzerinde 37 kattan oluşacak. Binanın yüksekliği 168 metreye ulaşacakken Bakü’nün Merkez Bankası, başkent Bakü’nün önemli yerlerinden Haydar Aliyev Bulvarı’na taşınacak.

Tekfen İnşaat Genel Müdürü Mustafa Kopuz, Azerbaycan’daki projeleri hakkında şu ifadeleri kullandı:

Azerbaycan’daki varlığımızın 26’ncı yılında; inşasını gerçekleştirdiğimiz SOCAR Tower, Bakû Olimpiyat Stadı ve Azerbaycan Vergi Bakanlığı Binası’na ek olarak bir üstyapı projesini daha üstlenmekten mutluluk duyuyoruz. Bu proje ile Tekfen İnşaat’ın uluslararası EPC müteahhit kimliğini ve hizmet çeşitliliğini bir kez daha kanıtlarken, Bakû’nun modern bölgesine kalıcı bir imza daha atıyoruz.