Kategoriler
İhaleler Toki Haberleri

Tekirdağ Çorlu Nusratiye Toki ihalesi yapılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ortaklığı tarafından Tekirdağ İli, Çorlu İlçesi, Nusratiye Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan Tekirdağ Çorlu Nusratiye Toki ilahesi için geri sayım başladı. Projenin ihalesi 2020 yılı Ağustos ayı içerisinde yapılması planlanmaktadır.

Toki’den Tekirdağ Çorlu’ya 515 konut

Toplam 515 adet konuttan meydana gelen Batman Ciğerlo Toki ilahesi Ağustos ayı içerisinde yapılacak. Toplu konut projesinin ihalesi 06 Ağustos 2020 tarihinde Perşembe günü Saat 14:00’da yapılacak. İhale komisyonunun toplantı yeri, e-tekliflerin açılacağı yer olan T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, toplantı salonunda yapılacak.

İhalesi yapılan toplu konut projesinde 515 adet konut dışında ayrıca 20 adet dükkanı olan ticari bina, 1 adet cami inşaatı ile birlikte altyapı ve çevre düzenlemesi işi de yer alıyor. Projede ayrıca spor alanları, oyun alanları, park alanları ve peyzaj alanları da yer alması bekleniyor. Açık ihale usulü ile ihale edilen proje ile ilgi sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer tesliminin yapılarak işe başlanması gerekiyor. İşe başlanma tarihinde sonra 550 takvim gününde ise işin bitirilmesi gerekiyor.

Yine 06 Ağustos 2020 tarihinde Perşembe günü Saat 11:30 da ise Malatya İli, Battalgazi İlçesi, Beydağı Mahallesi’nde Toki tarafından hayata geçirilecek olan Malatya Battalgazi Beydağı Toki ihalesi gerçekleştirilecek. Malatya Battalgazi Beydağı Toki Evleri projesinde ise toplam 879 adet konuta yer verilmesi planlanmaktadır. Projede 879 adet konutun dışında ayrıca 38 adet dükkanın yer aldığı ticari blokta hayata geçirilecek.

Projelerdeki daire tipleri neler?

Toplu Konut projesinde yer alacak olan dairelerin tipleri ve daire büyüklükleri ihale yapıldıktan sonra belli olacak. Ancak gelen olarak projelerde 2+1 ve 3+1 olmak üzere iki farklı tip daire seçeneklerine yer veriliyor. Bu nedenle bu toplu konut projesinde de 2+1 ve 3+1 tip dairelere yer verilmesi bekleniyor. Tekirdağ Çorlu Nusratiye Toki evleri ve Malatya Battalgazi Beydağı Toki konutları projelerinde yer alan konut bloklarının Toki’nin yatay mimariye ve yerel mimari özelliklere önem vererek tasarladığı projelerden biri olması bekleniyor. Toki projelerinde genelde konut blokları zemin kat + 3 normal katlı veya zemin kat + 4 normal katlı olarak ve yatay mimari esas alınarak hayata geçiriliyor. Hayata geçirilecek olan projedeki dairelerin bir kısmı 2+1 tip dairelerden oluşurken bir kısmı da 3+1 tip dairelerden oluşacak. Projelerde çoğunlukla 2+1 tip dairelere daha fazla yer veriliyor.

İhaleye katılmak isteyenlerin teklif ettikleri bedelin yüzde 3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vermeleri gerekiyor. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi ise ihale tarihinden itibaren 120 (yüz yirmi) takvim günüdür.

Tekirdağ Çorlu Nusratiye Toki konutları ve Malatya Battalgazi Beydağı Toki evleri projeleri ile ilgili her türlü soru ve görüşleriniz için 444 86 54 numaralı telefonu arayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Exit mobile version