Kategoriler
Proje Haberleri

Tekirdağ Şehir Hastanesi yarın açılacak

Yunanistan ve Bulgaristan’ı da içine alan Trakya’nın en gelişmiş sağlık tesisi Tekirdağ Şehir Hastanesi, yarın açılacak. Hastanenin açış töreni, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sağlık Bakanı ve milletvekillerinin de katılacağı belirtilen tören, 13 Kasım’da AK Parti Tekirdağ İl Kongresi’nden sonra başlayacak.

Hastanenin komşu ülkelerden de ziyaretçi çekeceği belirtiliyor.

700 kişiye istihdam sağlayacak

Akfen İnşaat tarafından kurulan Tekirdağ Şehir Hastanesi bünyesinde, hizmet personeli 700 kişi çalışacak. Hastanenin inşaatında, bin 250 kişi istihdam edilmişti. Sağlık Bakanlığının 25 yıl boyunca kiracı olarak yer alacağı Hastanede, bilgi işlem, güvenlik, temizlik, yemekhane ve otopark alanlarına ilişkin hizmetler, Akfen İnşaat tarafından karşılanacak.

Tekirdağ Şehir Hastanesi bünyesindeki donatılar

Hastane içerisinde 124 poliklinik ve uluslararası standartlarda 18 ameliyathane yer alıyor. Anne-bebek ve anne otelinin bulunduğu otel, bu donatılarıyla Trakya Bölgesi’nde ilki gerçekleştiriyor.  Hastaneye tek kişilik anne-bebek uyumu odalarından 4 adet, anne otelinde ise 14 adet özel yatak yerleştirildi. Şehir Hastanesinin bünyesinde, 566 yatak bulunuyor.

Ayrıca, hastane içerisinde kanser tedavisini hızlandırılacak iki üniteyle de bölgede, bir ilki daha gerçekleştiriliyor. et-CT ünitesi ve Gamma kamera ünitesinin kanser hastaları için teşhisi hızlandıracağı belirtiliyor.

Bu yataklardan 464’ü genel hastane yatak kapasitesine ayrılıyor. Bu kapasite 88 tek kişilik ve 187 adet çift kişilik yatak bulunuyor. Söz konusu hastanede 2 oda, yanık birimine aitken odaların sekizi, mahkûmlar için ayrılmış durumda.

102 kişi kapasiteli yoğun bakım yatağı

Tekirdağ Şehir Hastanesi bünyesinde, 46’sı genel yoğun bakım ünitesine ayrılan 102 adet yoğun bakım yatağı bulunuyor. Kalan yoğun bakım yataklarının 27 yeni doğan, 16 pediatrik, 5 KVC ve 8’i de koronerler için ayrılıyor.

Yoğun bakım alanları genişletilebiliyor

Tekirdağ Şehir Hastanesi içerisinde yer alan ameliyathanelerdeki hasta hazırlık-ayılma alanları, mekanik olarak yoğun bakım odasına çevrilecek konseptte tasarlandı. Buna ek olarak tek kişilik yoğun bakım odaları, ihtiyaç durumunda, çift kişilik odaya dönüştürülebiliyor.