Kategoriler
Kentsel Dönüşüm

Tekirdağ’da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor

Yakın zamanda Tekirdağ’a ziyarette bulunan ve çeşitli temaslar gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tekirdağ’da yapılacak olan 6 adet millet bahçesi ve planlanan diğer projeler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tekirdağ Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Kurum, toplantı sonrası Tekirdağ’da tamamlanacak olan kentsel dönüşüm projelerini açıkladı.

Tekirdağ’da Kentsel Dönüşüm ayrıntıları

Tekirdağ’da hayata geçirilecek olan projelerin planlamalarının “insan ve çevre odaklı” olacağını belirten Bakan Murat Kurum, 430 bin metrekare üzerine konumlanacak 6 yeni millet bahçesi yapılacağının müjdesini verdi. Yavuz, Ertuğrul ve Aydoğdu mahalleleri kentsel dönüşüm alanı ilan edilirken, Aydoğdu Mahallesi’nde ilk etapta hayata geçirilecek olan 500 konutluk bir projenin planlandığı açıklandı. Ziyaretinde açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum  “Tekirdağ’da 200 bin binamız var. 200 bin binamızı incelediğiniz zaman yüzde 60 binamız 2000 yılı öncesi yapılmış yapılar. Yani 99 yönetmeliği sonrası yapılmış yapılar. Bu yapıların da büyük bir kısmı risk içerisinde” sözlerini ile kentsel dönüşümün gerekliliğine dikkat çekti.

Ayrıca Karaağaç Mahallesi’nde TOKİ tarafından kentsel dönüşüm sürecinde kullanılmak üzere 1000 adet konut tamamlanacak. Aynı zamanda Tekirdağ’da eski sanayi sitesinin TOKİ tarafından Karadeniz Mahallesi’nde tekrardan inşa edilmesi ve  Marmara Ereğli’sinde arkeolojik sit alanında bulunan 300 konutta ikamet edenlerin taşınması ile bir su arıtma tesisinin yapılması planları açıklandı. Tekirdağ’da yapılması planlanan bir başka proje ise eski sanayi sitesinin arsasına rezerv konutların inşa edilmesi. Eski sanayi sitesi arsasına inşa edilecek bu rezerv konutlar kentsel dönüşüm sürecinde kullanılacak.

“Gayretlerimizi gece gündüz sürdürmeye devam edeceğiz.”

Bakan Kurum, Tekirdağ’da geçirdiği süre boyunca çeşitli illerde planlanan projeler ve yapılan yatırımların ayrıntıları hakkında incelemelerde bulundu. Bakan Kurum ziyaretlerini Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel eşliğinde gerçekleştirdi. Yaptığı açıklamada Kurum Tekirdağ’da kentsel dönüşümün hızlı bir şekilde tamamlanması dileklerini iletti. Kentsel dönüşüm planları çerçevesinde ilin deprem dönüşümünün de en kısa zamanda tamamlanması gerektiğini söyleyen Kurum “İnşallah Tekirdağ’ımızı güçlü sanayisiyle, tarımıyla, ekonomisiyle, yeşil doğal alanlarıyla çok daha güzel, çok daha yaşanabilir bir Tekirdağ yapmak için gayretlerimizi gece gündüz sürdürmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüm haberleri için tıklayınız.