Kategoriler
Emlak Haberleri

Teknolojik yenilikler gayrimenkul ve emlak sektöründe sınırları kaldırıyor

Teknolojik yeniliklerin yapay zeka gelişmelerinde rol oynadığı günümüzde, Türk gayrimenkul ve emlak sektörü bu yenilikleri değişim adına kabul ediliyor.

Teknolojik yenilikler sektörlerle bütünleşti

Proje pazarlama ve gayrimenkul yönetimi alanında başarılı hizmetler sağlayan Keypoint Gayrimenkul’ün kurucu ismi Tarık Seçkin’den, sektörlerin yeniden şekillendiğine dair önemli açıklamalar geldi. Salgın hastalığın baş gösterdiği dünya genelinde birçok sektörde olduğu gibi etkileşim gayrimenkul ve emlak sektörüne de sıçradı. Değişen dünya düzenine karşı teknolojik durumu kabul edenlerin ayakta kaldığı günümüzde sektör uygulamalarında işleyiş şekli kökten değişiyor. Dijitalleşmenin kapılarını aralayan, Türkiye’nin demirbaşları dönüşümün ardından sayısız yeni fikirle ortaya çıktı. Hizmette kalitenin yükseltildiği süreç boyunca genişletilen faaliyet sınırları Tarık Seçkin tarafından dile getiriliyor.

Dijitalleşen kazandı

Gayrimenkul ve emlak sektöründe yaşanan değişimin son zamanlarda hız kazanmasının altında Covid-19 var. Hastalığın küresel bir şekilde kitleleri etkilediğine değinen Seçkin, yeni dünya düzeninde dijitalleşmenin varlığından bahsetti. Pandemi ilan edilmeden öncesinde bile teknolojik yenilikleri yakından takip eden Keypoint Gayrimenkul, dönüşümün izinde gitmeye devam ediyor. Türkiye’de salgın hastalığın baş gösterdiği mart ayından bu yana sektörde birçok isim dijital dünyanın önemini kavradı. Sektörün içinde oluşan dönüşüm rüzgarları her geçen gün artarken, sayısız fikirleri de görebilmekteyiz.

Hizmette sorun yok

Tarık Seçkin, Keypoint bünyesinde müşterilere sürekli yeni projeler ürettiklerinden söz etti. Gelişime açık olan şirket çalışanları, gayrimenkul ve emlak sektöründe büyümek için ısrarcı davranmaktadırlar. İş devamının sağlandığı hedeflerde, müşterilere her zamankinden daha kaliteli ve sorunsuz hizmet verme amacı güdülüyor. Bu bakımdan dijitalleşmenin getirileri yine müşteriye sunulan hizmet kalitesindeki artışlardır. Önceden sektör içinde gelişimlerin daha yavaş olduğu düşüncesini paylaşan Seçkin, her şeyin sanal turlar ve videolar aracılığıyla daha konforlu hale geldiğini ifade etti.

Fiziki ziyaretlerde sayıca yaşanan azalmalar, sanal ziyaret sayılarını arttırdı. Yoruculuğun geri plana düşmesi özellikle yeni fikirlerin geliştirilmesi adına oldukça önemli. Karşılıklı dinlenme zamanlarının yaratıldığı ortamda, birçok müşteri mülk ziyareti ve müzakerelerden oluşan satın alma sürecini sanaldan yürütüyor. Alıcı, satıcı ve kiracı arasında gerçekleştirilen yaklaşım insan ilişkilerinde de ılımlı bir ortam yarattı. Salgın hastalığın getirmiş olduğu zorluklara karşı kabul edilen dijitalleşme, sektör içinde oluşan sorunlarla baş etmeniz konusunda da yeterli gelmektedir. Bu nedenle sektör adına köklü bir değişim öngörülebilir.