Kategoriler
Toki Haberleri

Terör mağdurlarına konutları teslim ediliyor

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde terör mağdurlarına yaptırılan 3 bin 63 konuttan 506 hak sahiplerine teslim edilmektedir. Huzur ve güvenliği Tezsiz amacı ile 5 yıl önce PKK’lı teröristlere yönelik Yüksekova’da başlatılan ‘Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Güllü operasyonun’ ardından teröristlerin neden olduğu mağduriyetin giderilmesi amacıyla çalışmalar sürmektedir. Terör saldırılarında evleri yıkılan veya kullanılamayacak durumda olanlar bazı yapılandırma çalışmaları yapılmaktadır. TOKİ Esenyurt Mahallesi’nde doğalgaza uyumlu çevre düzenlemeleri yapılmaktadır. Bu düzenlemelerde park, taziye evi, Cami, okul ve iş yerleri gibi modern standartlardakş yapılar mevcuttur. Buna bağlı olarak 3 bin 63 konutlar çalışmalar büyük ölçüde tamamlanmıştır.

Evler İçin Kura Çekimleri Yapıldı

Önceki kura çekimlerinde 3 bölgede 35 konut ve 4 bölgede tamamlanan 471 konutun kurası yapılacaktır. Bu kuralar Selahattin Eyyubi Kültür Merkezi’nin konferans salonunda gerçekleştirilmiştir. Vatandaşlar koronavirüs tedbirleri uygun şekilde içeriye alınmıştır. Nazmi Yakar PKK’lı teröristlerin çukur eylemleri nedeniyle kentteki vatandaşların mağduriyet yaşadığını belirtmiştir. Yakar TOKİ tarafından 5 bölgede 3 bin 63 konutun ihalesinin 2016 yılında yapıldığını vurgulamıştır. Yapılan bu projenin revizyonunda 39 konut daha artırılmıştır. Bunun sonucunda bu sayının 3 bin 102’ye kadar çıktığını anlatmıştır.

Terör Mağdurlarına Konutların Anahtarları Teslim Edilecektir

1, 2 ve 3 bölgelerle boş kalan 35 ve 4 bölgede 471 olmak üzere toplamda 506 konut için vatandaşların taleplerini alındığını söyleyen Yakar bazı açıklamalarda bulunmuştur. Yüksekova’nın noter ince hak ve hakkaniyet çevresinde şeffaf ve bu şekilde kura çekimleri yapılacağını belirtmiştir. Yüksekova’dan söyle tarafından da çekilecek kura sonuçlarına göre hak sahipleri kazanan vatandaşlar tarafından gelecek listeye göre anahtar teslimi yapılacaktır. Buradaki çalışmalarda emeği geçen çalışanlar ve devlet büyüklerine de teşekkürlerini sunarak konuşmasını sonlandırmıştır.

Bu şekilde Terör mağdurları için yapılan konutların kurallarının yapıldığını bilmek mümkündür. Aynı şekilde bu konutlarında genel olarak nasıl teslim edileceğini de öğrenmeniz mümkündür. Güncel olarak bu anahtarların teslimini inceleyerek öğrenebilirsiniz. Sizler detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Daha fazla güncel haberi için tıklayınız…

Exit mobile version