Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

The Bo Viera ve 7 proje daha mühürlendi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 20 Ağustos 2019 tarihinde Bodrum’un kıyı ve koylarında incelemelerde  bulunmuştu. İncelemenin ardın ise yaptığı açıklamada kıyı bölgelerinde yapılaşmaya izin vermeyeceklerini söylemişti. Bakan Kurum; 1.611 adet konutun ve 4 adet otelin inşaatının durdurulduğunu açıklamıştı.

Bakan Kurum’un yaptığı açıklamada Bodrum, Yalıkavak’ta 75 adet konut, Gölköy’de 116 konut, toplamda ise bin 611 konut inşaatının durdurulduğunu belirtmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yetkili personelin sahada gezerek yaptığı tespitler doğrultusunda 8 projede imara uymayan kısımların tespit edildiği ve mühürlendiğini bildirdi. Ayrıca firmalara 1 ay sürenin verildiğini bu süre içerisinde gerekli, düzenlemelerin yapılmaması durumunda ise valilikler aracılığı ile imara aykırı kısımların yıkımlarının yapılacağını bildirdi.

İmara aykırı uygulamaların yapıldığı 8 projeden bazılarında yaşamın başladığı bazılarında ise sonra yaklaşıldığı biliniyor.  Bu arada mühürlenen projelerin hangileri olduğu da belli oldu.

İşte mühürlenen o 8 proje!

1. Aksoy Holding tarafından Muğla, Bodrum Yalıkavak’ta Tilkicik Koyu’nda hayata geçirilen Epique İsland projesi

2. Besa Grup tarafından Muğla, Bodrum, Küçükbük koyunda hayata geçirilen The Bo Viera Bodrum projesi

3. Mesa İnşaat tarafından Muğla, Bodrum, Gölköy’de hayata geçirilen Mesa Bodrum Demirbükü projesi

4. Nef tarafından Muğla, Bodrum, Yalıkavak’ta hayata geçirilen Nef Reserve Yalıkavak projesi

5. Varyap İnşaat tarafından Muğla, Bodrum, Yalıkavak’ta hayata geçirilen Varyap Yalıkavak projesi

6. Astay Gayrimenkul tarafından Bordum’da hayata geçirilen Four Seasons Resort and Private Residence Bodrum otel projesi

7. Astaş Holding tarafından Muğla, Bodrum, Göltürkbükü’nde hayata geçirilen Mandarin Oriental Bodrum otel ve konut projesi

8. Deniz GYO ve Ataman İnşaat ortaklığı tarafından Muğla, Bodrum, Gümbet’te hayata geçirilen Le Chic Gümbet projesi bulunuyor.