Kategoriler
Emlak Haberleri

The Luxury Network Türkiye CEO’su; Türkiye’de markalı konut yok

The Luxury Network dünya genelinde 38 ülkede faaliyet göstermektedir. Üstelik bu şirketin merkez ofisi Londra’da bulunmaktadır. The Luxury Network şirketinin konumlandığı her ülkede, ülkenin VIP iş insanları işin başında yer almaktadır. Türkiye’de Gayrimenkul tarafının tüm operasyon İnşaat, gayrimenkul, marketing yönetimi Türkiye CEO’su Cem Ökmen tarafından yürütülmektedir. İlk proje olan Büyükçekmece villa projesinde konut alacaklar itinayla seçilecektir. Ayrıca yüzde 75 yabancı yüzde 25 yerli müşteriye satılması planlanmaktadır. Türkiye CEO’su Cem Ökmen, Emlak Dream Yayın Direktörü Ayla Özer’e proje hakkında açıklamalar yapmıştır.

The Luxury Network Türkiye CEO’su: Lüksün Lüksü mükemmel konutlar

The Luxury Network Türkiye CEO’su Cem Ökmen, Büyukçekmece’deki klasik mimari yapılaşmanın haricinde modern mimaride yapılması planlanan villaların özelliklerinden bahsetmiştir. Bu villaların havuzlar, özel dekorasyonlar, tenis kortu, küçük golf alanı üzere daha birçok farklı özellikleri ile “lüksün lüksü” ifadesiyle açıklamıştır.

Mimari projesini Türkiye’nin en ünlü mimarlık firmalarının yaptığı ismi açıklanmamaktadır. Ökten, bu projenin isminin dünyaca ünlü bir markanın ismi olacağını belirtmiştir. Ayrıca Ökten; “38 ülkede aktif ofisi bulunan The Luxury Network şirketinin 4 iş kolu üzerinde çalışmalar sürdürmektedir. Bunlardan biri tertip (event). Firma 500 den fazla küresel markayla işbirliği içerisinde yer almaktadır. Asıl müşterileri Lamborghini, Porsche Design, Aston Martin, Rolls Royce. Dünyanın rastgele bir yerinde tertip yapmak istedikleri zaman veya bir markayla match olmak istedikleri zaman markaları bir araya getirip istenilen eventleri tertipler yapılmaktadır. Böylece devlet erkanına ulaşılması ve davet edilmesi kendi çıkardıkları dergide yayınlanması işin bir kolu. Her sene dünyanın herhangi bir ülkesinde, misal Katar’da Dubai’de Amerika’da olabilir.

The Luxury Network Ödül törenleri yapılmaktadır. Ülkemizde event tarafımız birkaç yıldır Nişantaşı ofisimizde çalışmaları sürdürülmektedir. Eş zamanlı olarak Türkiye’de gayrimenkul geliştirmesi yapmaktayız. Küresel CEO Fares Ghattas ülkemizde inşaat alanına girmeye karar vermiştir. Motta büsbütün inovasyon olmaktadır. Farklı Savlı isimleri bir ortaya getireceğiz.” şeklinde açıklamalarına bulunmuştur.

Bodrum’a Markalı Residence

“Büyükçekmece’deki dünyaca ünlü bir markanın ismini verdiği villa projemizin ardından yakın zamanda Bodrum’da topraklarını hazırladığımız markalı iki residence proje hazırlamayı planlıyoruz. Alternatifleri de araştırmaktayız. The Luxury Network yurt dışı konut satış ayağı çok kuvvetli olan bir kümedir. Real Estate brokerlar, mahallî dala hizmet eden kuruluşlar olmak üzere 238 küresel acente bizimle çalışıyor. Pakistan, Kazak ve Rusya pazarına çalışan 238 tane yakın temasta olduğumuz aracı kurum brokerlarla çalışmaktayız. Ülkemizden çok değerli birkaç inşaat şirketi projelerini pazarlamamız için teklifte bulundular. Bu konuda da bir kolumuz bulunacak. A Plus segmentteki projelerle işbirliği yapmayı hedefliyoruz.”

“Türkiye’de markalı konut yok”

“Markaları bir ortaya toplamak problemli bir süreç. Bentley, Ferrari, Cartier, Porsche Design üzere markalar çok rahat şekilde bir ortaya gelecek markalar değiller. Bunları bir ortaya toplamak bile bir mucize. Bu türlü bir güç var. Bu gücü de inşaat yanında kullandığımız zaman gerçek markalı konut ortaya çıkmaktadır. Türkiye’deki ciddi eksikliklerden biri markalı konut bulunmamasıdır. Mobilya dekorasyonuyla veya sadece ismini verip içinde hiçbir detayı bulunmayan konutlar markalı konut değildir. Misal, Lamborghini denince akla fosfor sarısı turuncu yeşil gelmektedir. Bu detayları yapılarda kullanılacak. Hem Bodrum’da hem de Büyükçekmece’de bu projenin ardından sürpriz markalı bir proje yapabiliriz. The Luxury Network şirketinin markasını şu anda açıklamak istemedikleri Büyükçekmece’deki projesinde villalar 1.590.000 dolardan başlayan fiyatlarla satılacaktır. En çok 2 yıl içerisinde proje teslim edilecektir.”

Amacımızda yeni pazarlar var

“Bizim hedefimizde olan esas kitle Katar ve Dubai olarak görünmektedir. Ancak Amerika kıtası ve orada yaşayan yabancı özellikle Arap kökenli tabipler mühendisler aslında Lübnan’lı Ürdün’lü olup da Amerikada yaşayan vatandaşlar’ çok ciddi formda ülkemize yatırım yapmaktadırlar. TÜİK verilerinde de Amerika kıtası listenin içine girmektedir. Amerikan pasaportlu vatandaşların Türkiye’de yaptığı yatırımların sayısı gün geçtikçe yükselmektedir. Şu anda rakamsal olarak başı çeken ülkeler Irak ve Rusya olmaktadır. Ancak bizim beklediğimiz Amerika’nın dışında Brezilya olmaktadır. Brezilya’da 2.5 milyona yakın Arap kökenli insan yaşıyor. Ürdün, Lübnan olmak üzere birçok ülkeden göç eden insan bulunmaktadır. Oradan dahi ülkemize çok ciddi boyutta bir talep olmasını bekliyoruz. Biz o pazara da marketing yapacağız. Herkes birebir pazara odaklanıyor. Bence yanlış. Hiç kimse çemberden çıkamıyor. İran pazarı çok düzgün ancak vatandaşlık skalasındadır. Satışlar 1 milyon doların üzerine çıkamıyor.” şeklinde konuşmuştur.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version