Kategoriler
Emlak Magazin

The Ritz Otel’in yeni sahibi Katarlı iş adamı oldu

The Ritz, Londra’dan tüm dünyaya yayılmış efsanevi bir otel olarak görülmekte iken sahibi olan Barclay kardeşlerin oteli satışa çıkardığı anlaşıldı. Gizli anlaşmalar üzerinden yürütülen satış işlemi İngiliz medyası tarafından gündem haline getirildi.

The Ritz satışı tamamladı

Dünyanın en pahalı oteli konumunda olan, şık tasarımıyla her ziyaretçide bir iz bırakan The Ritz’in yeni sahibi Katarlı bir iş adamı oldu. Bu iş adamının ise Abdulhadi Mana Al-Hajri olduğu ortaya çıkarıldı. İngiliz medyasının ortaya çıkardığı habere göre Barclay kardeşler, otel için biçtikleri fiyat sonunda 800 milyon sterlinin sahibi oldu.

Satışın geçen ay içerisinde yapıldığını ortaya çıkaran medya çalışanları, 40 yaşındaki Katarlı iş adamının otelde yeni hak sahibi olduğunu duyurdu. Eski Katar Emiri’nin eşi Şeyha Moza Bint Nasser tarafından otelin alındığına dair haberlerin doğru olmadığı, Al Hajri’nin, şu anki Emir’in kayınbiraderi olduğu bilgisi eklendi. Ayrıca iş adamının Pakistan Başkanı İmran Han ile yakın arkadaş oldukları da konuşulmakta.

Londra iş camiası tarafından sevilen bir iş adamı konumunda olan Katarlı Mana Al-Hajri’nin, otelin yeni sahibi olmaktan memnuniyet duyduğu belirtildi. İkonik bir mekan olma özelliğini taşıyan otel için, “The Ritz oteline sahip olmak bir ayrıcalıktır” sözleriyle hislerini çevresine sıkça dile getirmekte. Koronavirüs (covid-19) nedeniyle faaliyeti durdurulan otelde çalışanlara ödeme yapacağının da sözünü verdi.

The Ritz ayrıca kraliyet ailesinin favori mekanlarından biri olduğu ortaya çıkarken; Prens Charles ve Camilla Parker Bowles’in ilk kez halk önüne çıktıkları otel olarak bilinmekte. Ayrıca otel çalışanlarına Noel partileri verilen ikonik otelde, Kraliçe Elizabeth’in vefat eden annesinin de favori bir masasının olduğu belirtildi.

Otel hakkında bilgi

Londra’da Green Park manzarasına hakim dünyaca ünlü bir oteldir. Neoklasik izleri taşıyan binada 136 adet lüks yatak odası bulunmaktadır. İngiliz mutfağını deneyimlemeniz için birçok deneyimli şef ve aşçının yer aldığı otelde, akşamüstü İngilizlere özel klasik çay saatleri uygulanmakta.

Oda içerisinde yer alan şömine, sıcak renkli tasarıma sahip mimari ve modern eşyalarla klasiğin birleştiği eşsiz bir mekan olarak göze çarpıyor. Birbirinden şık avizelerin yer aldığı odalarda, müşteriler kendilerini İngiltere’ye sahip olmuş gibi hissetmektedir. Limuzin hizmetinin bulunduğu ekstra durumlarda, çalışanlar kendinizi kraliyet ailesinden bir birey gibi hissetmeniz için ellerinden geleni yapmaktadırlar.