Kategoriler
Ekonomi Gündem

TL pozitif ayrışırken dolar kuru ekside… 21 Ekim kurlar ve piyasa yorumları

ABD’deki teşvik paketine ilişkin görüşmelerin olumlu yönde değerlendirilmesiyle küresel piyasalardaki risk iştahı, arttı. Artan risk iştahına bağlı olarak dolar endeksi düşerken TL varlıklar, TCMB kararına yönelik beklentilerle de birlikte pozitif yönde ayrıştı.

Risk iştahına bağlı olarak ve TCMB kararının ardından Türk lirasının pozitif ayrışmayı sürdürebileceği kaydedildi. Ziraat Yatırım tarafından yayımlanan FX Bülten’de de EURUSD ve ABD on yıllık tahvil faizindeki fiyatlamaları da içeren risk iştahındaki artışın gelişmekte olan ülkelerin para birimlerini destekler nitelikte olduğu ifade edildi.

Kurlarda destek ve dirençler

Ziraat Yatırım, bugünkü bülteninde, 7 lira 89 kuruşta direncin bulunduğunu; desteklerin ise 7 lira 8280 kuruş ve 7 lira 7825 kuruşta yer aldığını kaydetti. Lira karşısındaki dolar kurunun teknik açıdan kısa vadeli düşüş, orta vadeliyse yükseliş trendinde bulunduğunu belirten Alan Yatırım, “Bankalar arası piyasada borçlanma maliyetiyle uyumlu bir politika faizinin TL’ye destek olması beklenebilir.” yorumunda bulundu.

Alan Yatırım, piyasalarda, TCMB’nin 200 baz puanlık artışa gideceğine yönelik öngörünün yer aldığını aktardı.

Alan Yatırım, lira karşısındaki avro kurunda ise teknik açıdan, orta vadeli yükseliş trendinin bulunduğunu belirterek EURTRY paritesindeki kısa vadeli dirençlerin 9 lira 36 kuruş ve 9 lira 44 kuruşta; desteklerin ise 9 lira 29 kuruş ve 9 lira 23 kuruşta konumlandığını ifade etti.

Dolar kaç TL? 21 Ekim döviz kurları

Döviz kurları, haftanın üçüncü günü, bir önceki günün kapanışının altında yer alıyor. Lira karşısındaki ABD doları ve euro kuru düşüşteyken İngiliz sterlini ise değer kazancında bulunuyor. Saat 13.03’ten itibaren Amerikan doları, yüzde 0.27 değer kaybı içerisinde. Gün içerisinde önceki kapanışının altında hareket eden avro kuruysa şu dakikada dünkü kapanış seviyesinde.

Sterlin ise yüzde 0.62 kazançta. Gün içinde 7,81 ile 7,88 lira bandında hareket eden dolar, 7 lira 84 kuruşta bulunuyor. Euro 9 lira 29 kuruş, pound ise 10 lira 24 kuruşta yer alıyor.

Altın kaybetmeye başladığı seviyeye yükseliyor… 21 Ekim altın fiyatları