Kategoriler
Ekonomi Gündem

TL’de toparlanma eğilimi… 2 Nisan döviz kurları

Dolar endeksi, dün yükselişe geçerken gelişmekte olan piyasa birimleri baskı altında kaldı.

Serbest piyasadaki işlem gününde lira karşısındaki dolar kuru, 6,65 seviyelerinden 6,7 seviyelerine kadar yükseldi. Akşam saatlerinde 6,7 seviyelerini aşan dolar/TL, bugün 6,65 seviyesine geri çekildi. Ardından 6,68 seviyelerine çıktı. 

Uzmanlar, gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin dünkü kapanışında dolar karşısında ortalama yüzde 3 oranında değer kaybettiğini kaydetti.

Analistler, ABD’de dün açıklanan vaka sayısının dolar endeksinde yükselmeye yol açtığını, risk iştahının zayıflığın artan endişelerle beraber yükseldiğini belirtti. Gelişmekte olan ülkelerin para birimleri, dün Amerikan doları karşısındaki değer kaybını sürdürürken kur, bugün geri çekildi.

TL’de 2 yılın en düşük seviyesi

Ziraat FX,  Brezilya reali ve Güney Afrika randının düşüş rekoru kırdığını aktararak lirada 2 yılın en düşük seviyenin görüldüğünü kaydetti. Analistler, liranın bugün toparlanma eğiliminde olduğunu belirtti.

Garanti BBVA Yatırım bugünkü notunda “Bugün ise ABD vadeli endekslerinde dünkü yüzde 4 düşüşün ardından bir miktar pozitif fiyatlama yapıldığını görüyoruz. Bu durum G.O.Ü. Kurlarına da olumlu şekilde yansıyabilir. Türk lirası dün %1’in üzerinde değer kaybetti. USDTRY kurunda 6.70 seviyesi görüldü ancak bu seviyenin üzerinde yurt dışının da bugün göreceli olarak daha olumlu olmasından dolayı kalıcılık olmayabilir.” açıklamalarında bulundu.

Yapı Kredi Yatırım bugünkü notunda, Türkiye’deki salgının yayılmasını ve küresel çapta değer kazanan doların gelişmekte olan ülke paralarını zayıflatmasını lirayı olumsuz olarak etkileyen unsurlar olarak değerlendirdi.

Destek ve direnç noktaları

Ziraat FX, lira karşısındaki Amerikan dolarında  6,74 ve 6,84 seviyelerinin sırasıyla direnç konumlarında olduğunu, destek noktalarının ise sırasıyla  6,61 ve 6,56 seviyeleri olduğunu kaydetti.

Yapı Kredi Yatırım avro kuru hakkında …”Bu sabah 7,293 civarında işlem görüyor. 7,337 ve 7,372 direnç; 7,27 ve 7,243 seviyeleri destek konumunda. Yatay-sınırlı aşağı seyir bekliyoruz.” sözlerini kaydetti.

Döviz kurları… 2 Nisan Perşembe

Bugün saat 12.15’te doların alış fiyatı 6,68 liradan, satış fiyatı 6,68 liradan yapılıyor. Avronun alış fiyatı 7,32 liradan, satış fiyatı 7,33 liradan işlem görüyor. Sterlinin ise alış fiyatı 8,33 lirada, satış fiyatı 8,34 lirada bulunuyor.