Kategoriler
Gündem Proje Haberleri

TOGG Gemlik Tesisi için Yapı Merkezi firması seçildi

Bir fabrikadan daha fazlası olarak tanımlanan TOGG Gemlik Tesisi projesinin üst yapı inşaatını Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. firması gerçekleştirecek. 27 Aralık 2019 tarihinde ön gösterim araçlarının Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılması ile YeniLig’e adım atan TOGG, geride kalan süreçte batarya modülü ve paketinin Türkiye’de üretilmesi için Farasis ile anlaşma yaptı. Daha sonra ise önemli bir adım daha atarak TOGG Gemlik Tesisi projesinin üst yapı inşaat şirketini seçti.

TOGG Yönetim Kurulu tarafından meydana getirilen komisyon tarafından başvuruda bulunan toplam 16 adet firma içerisinden Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. firması seçildi. Zemin iyileştirme çalışmalarında sona yaklaşılan TOGG Gemlik Tesisi projesinde üst yapı çalışmalarına ise 20121 yılı Ocak ayı itibarı başlanması planlanmaktadır.

Üst yapı çalışmasının yaklaşık bir yıl sürmesi planlanan projede üretim ve montaj hatlarının kurulması ile, 2022 yılının son çeyreğinde ilk seri otomobilin battan indirilmesi planlanıyor.

İşe alımlar ne zaman başlayacak?

1.2 milyon metrekare yüzölçümüne sahip arsa alanı üzerine inşa edilecek olan projede işe alımların ise 2022 yılında başlaması planlanmaktadır. TOGG Gemlik Tesisi projesinin üretim kapasitesi 175 bin adete ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.

Çevre dostu ve Avrupa’nın en temiz tesisi

5 gr/metrekareden az uçucu organik bileşen salımı Türkiye’deki yasal sınırın 9’da 1’i, Avrupa’daki yasal sınırın ise 7’de 1’i olma özelliğine sahip. Proje ayrıca kısa çevrimi sayesinde yüzde 30 daha düşük Co2 salımı ve karbon ayak izi özelliğine de sahip.

Projede üretimin dışında ayrıca stil tasarımı, Ar-Ge, prototip ve test birimi, strateji ve yönetim merkezi bir arada yer alacak. Müşterilerin sadece araçlarını teslim almak üzere değil, aynı zamanda TOGG teknolojisini yakından görmek ve ailece keyifli vakit geçirmek üzere gelebilecekleri bir deneyim merkezi olacak.

Rakamlarla TOGG Gemlik Tesisi

TOGG Gemlik Tesisi projesinin üst yapı çalışmaları Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. firması tarafından 2021 yılı Ocak ayında başlatılacak.
Tesis 1.2 milyon metrekare büyüklüğe sahip arsa alanı üzerine inşa edilecek ve tam kapasiteye ulaştığında 230 bin metrekare kapalı alana sahip olacak.
2022 yılının son çeyreğinde ilk seri otomobil banttan inecek.
175 bin/yıl kapasiteye ulaşıldığında 4 bin 300 kişi istihdam edilecek.
TOGG Gemlik Tesisi projesinde çalışanların en az yüzde 30’u kadın çalışan olacak.
Üretim başlangıcında yerlilik yüzde 51 oranında olacak.
2025 yılında yerlilik oranı yüzde 68’e kadar ulaşacak.
2030 yılına kadar 1 milyon adet TOGG hattan indirilecek.

Exit mobile version