Kategoriler
Emlak Haberleri

TOGG, Gemlik’teki konut fiyatlarını 2 kat artıracak

Yerli otomobil, Bursa’nın Gemlik ilçesinde üretilecek. Fabrika, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin arsa alanına inşa edilecek. Planlara göre inşaat sırasında ve sonrasında fabrika, birçok kişiye istihdam sunacak.

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG, fabrikasının kurulacağı yerdeki konut piyasasını hareketlendirdi. Bursa’nın Gemlik ilçesindeki sektör yetkilileri, telefonlarının şimdiden susmadığını kaydetti. 

Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu’nun (TOGG), otomobil Haralar bölgesindeki TSK’nin arsa alanında üretilecek. Alana kurulacak fabrika 22 milyar liraya mâl olacakken tesise 4 bin 323 kişinin istihdam edileceği açıklandı.

Fabrika, bu yıl 4 milyon 300 bin metrekare genişliğindeki arsa alanına inşa edilecek. Fabrika, yapım aşamasında da ilçe istihdamına önemli derecede katkıda bulunması bekleniyor.

“Kimse kaçırmamalı”

Gemlik’teki emlakçıların telefonlarının susmadığını belirten Gayrimenkul Danışmanı Gökhan Kurt, gayrimenkul fiyatlarının iki kat yükseleceğinden emin olduklarını kaydetti. Kurt, Gemlik’ten konut alan herkesin kazanacağını öngördüğünü dile getirerek “Fırsat bu fırsat, bence kimse kaçırmamalı.” dedi.

Konut satışlarının hızlanıp fiyatların iki katına çıkacağını belirten Gayrimenkul Danışmanı Caner Uzunkaya ise konut faizlerindeki düşüşün sürmesi durumunda bu satışlarının daha fazla ivme kazanacağını kaydetti. 

Uzunkaya, “Yerli ve millî otomobilimizin Gemlik’te yapılacak olmasından dolayı gurur duyduk. Fabrikanın Gemlik’te olması kesinlikle ilçede gayrimenkul sektörünü etkileyecek ve fiyatları iki katına çıkaracak diye düşünüyorum. İlçemizi pozitif anlamda etkileyecek bu durumdan dolayı çok mutluyuz. Konut faizlerinin daha da indirilmesinin ardından satışların daha hızlı ilerleyeceğini düşünüyorum. Telefonlarımız hiç susmuyor, yatırımcılara buraya gelip Gemlik’i değerlendirmeleri için sesleniyorum” diye konuştu.

İş bulamayanlara avantaj sağlayacak

TOGG‘un Gemlik’te üretilecek olmasından mutluluk duyduğunu belirten ilçe sakini Gürkan Şahin, fabrikanın ilçedeki işsizler için yararlı olacağını dile getirdi. Şahin, “Fabrikamız hayırlı olsun. Gemlik’teki iş bulamayan insanlar için büyük bir avantaj oldu. Gemlik’teki yapılaşma sorununun da zaman içerisinde çözüleceğine inanıyorum. Araba konusunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum bir Gemlikli olarak.” ifadelerini kullandı.