Kategoriler
Toki Haberleri

Toki 100 bin konut kura çekilişleri iptal edildi

Toki 100 bin konut projesi kapsamında yürütülen projelerin kura çekilişleri Toki tarafından yapılan açıklama ile ertelendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen “Her Yıl 100 bin sosyal konut” projesinde başvuruların sona ermesinden sonra gözlere kura çekilişlerine çevrilmişti. 81 ilde başlatılan 100 bin konut projesi kapsamında vatandaşlardan projelere yoğun ilgi olmuştu. Sonrasında 24 Şubat 2020 Pazartesi günü kura çekilişlerine başlanmıştı. İlk olarak İzmir, Karabağlar İlçesinde 750 adet konut için kura çekilişi yapılmıştı.

Bu güne kadar İzmir, Muğla, Konya, Kayseri, Aksaray, Ankara, Bursa, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Karaman, Konya illerinde Toki 100 bin konut kapsamında kura çekilişi gerçekleştirildi. Tüm dünyayı ve ülkemizi de etki altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı önlem almak amacı ile bu günden itibaren Toki 100 bin konut kura çekilişi ertelendi. 81 ilde başlatılan projelere başvurular 16 Aralık 2019 tarihinde başlamış, 16 Ocak 2020 tarihinde ise sona ermişti. Toki 100 bin konut projesi kapsamında Türkiye genelinde toplam 262 proje hayata geçirilecek.

Başvurular sona erdikten sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklamada 81 ilde 10 bin konut kapsamında başlatılan projelere toplam 1 milyon 211 bin 518 kişinin başvuruda bulunduğu bildirilmişti. Proje kapsamında en çok başvuru  375 bin 953 kişi ile İstanbul İlinden gelmişti.

Başvurular 16 Ocak 2020 tarihi itibarı ile tamamlandıktan sonra artık gözler projelerin başlaması için ihalelerin yapılmasına ve kuraların ne zaman çekileceğine çevrildi. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kesin bir tarih olmamakla birlikte bir açıklama yapılmıştı.

Yatay mimaride 2+1 ve 3+1 konutlar yapılacak

Toki 100 bin sosyal konut projesi kapsamında hayata geçirilecek olan konut projelerinde iki farklı tip daire seçeneklerine yer verilecek. Projelerde yer alacak olan 2+1 dairelerin büyüklükleri 75 metrekare ile 85 metrekare arasında olması planlanmaktadır. 3+1 dairelerin büyüklükleri ise 100 metrekare olarak planlanmaktadır. Yatay mimaride hayata geçirilecek olan projelerdeki konut bloklarının zemin kat + 2 normal katlı, zemin kat + 3 normal katlı ve zemin kat + 4 normal katlı olması planlanmaktadır.

Konutların taksitleri 894 TL’den başlıyor

Her yıl yapılması planlanan 100 bin sosyal konut projesi kapsamında satışa sunulacak olan konutların aylık taksitleri 894 TL’den başlayacak. Projelerdeki 2+1 konutlar 894 TL’den başlayan taksitlerle, 3+1 konutlar ise 1.022 TL’den başlayan taksitlerle satışa sunulacak. Konutlar için kullanılacak kredilerin vadeleri ise 240 aya kadar uzatılabiliyor.  Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar yüze 10 peşinat ödedikten sonra kalan tutarı yüzde 0.49 faiz oranı ve 240 ay vade ile ödeme yapmaları gerekiyor.

Toki 100 bin konut hangi illerde ne kadar yapılacak öğrenmek için tıklayınız….

Projelerde daire fiyatları ne kadar olacak?

Toki 100 bin konut kura çekilişi ne zaman başlayacak, en çok merak edilen konu şimdilerde bu soru. Biz bu sorunun cevabına geçmeden önce konut fiyatları hakkında biraz bilgi verelim. Konut projelerinde yer alacak olan 2+1 ve 3+1 dairelerin fiyatları da belli oldu. 2+1 tipinde hayata geçirilecek olan dairelerin fiyatları 140 bin TL ile 180 bin TL arasında değişiyor. 3+1 tipinde hayata geçirilecek olan konutların fiyatları ise 160 bin TL ile 210 bin TL arasında değişiyor.

Toki 100 bin konut kura sonuçları ne zaman yapılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen 81 ilde hayata geçirilecek olan toplu konut projelerinin kura çekiliş tarihleri sonunda belli oldu. TOKİ tarafından yapılan açıklamada Sosyal medya hesaplarımızdan canlı yayınladığımız 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projemizde, hak sahibi olamayan vatandaşlarımızın başvuru bedellerinin banka şubelerinden iadesi sırasında oluşabilecek sağlık risklerini engelleme amacıyla kuralar ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Kura tarihleri daha sonra idaremizin web sayfası ve sosyal medya hesaplarından ilan edilecektir.” denildi.

Projeler ile ilgili daha fazla bilgi almak için 444 86 54 numaralı telefonu arayabilirsiniz.