Kategoriler
Toki Haberleri

TOKİ 20 ilde 212 arsayı açık artırmayla satıyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 20 ilde 2 milyon 426 bin 58 metrekare büyüklüğündeki 212 arsayı açık artırma yöntemiyle satışa çıkardı.

TOKİ‘den konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamaya göre, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bitlis, Çanakkale, Diyarbakır, Edirne, İstanbul, İzmir, Karabük, Kırşehir, Kocaeli, Manisa, Muğla, Sivas, Siirt, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van’daki arsalar, 1 milyar 117 milyon 733 bin 343 lira muhammen bedelle satışa çıkarılacak.

Arsalar, şehirlerin gelişen bölgelerinde bulunuyor. Satışa çıkarılan arsalar, kolay ulaşım imkanı, şehir merkezine, otoyola, sanayi ya da turizm bölgelerine yakınlığıyla ilgi görüyor.

Arsalar, yüzde 25 peşin verilip 48 ay vade ile satılacak. Arsalar, taksitli satışlar için 6 aylık üretici fiyatı endeksi (ÜFE) oranı yüzde 6 ile sınırlandırılacak. Bu da alıcıya avantaj sağlayacak.

Açık artırma 12 Eylül’de yapılacak

İstanbul’un Başakşehir ilçesine bağlı Kayabaşı’nda bakım ve akaryakıt tesisi, Büyükçekmece’de konut, Küçükçekmece’de özel eğitim alanı, Pendik’te konut alanı, Eyüpsultan’da konut ve ticaret, Sancaktepe’de akaryakıt, Silivri’de konut, Arnavutköy’de sanayi tesisi, Sarıyer’de ise park ve dinlenme alanı TOKİ tarafından satışa çıkarılacak.

Ankara’nın Mamak ilçesinde ticaret, Çankaya’da ticaret ve konut, Gölbaşı ilçesinde konut ve park alanı, Sincan’da konut ve günü birlik tesis, Yenimahalle’de küçük bir sanayi sitesi ve Etimesgut’ta konut ile ticaret alanı niteliğindeki arsalar satışa çıkarılacak.

Antalya, Edirne, Balıkesir, Karabük, Kırşehir, Siirt ve Sivas’ta konut, Çanakkale’de sanayi depolama, Bitlis ve İzmir’de ticaret ve konut, Diyarbakır’da sanayi sitesi, Kocaeli’nde tarım arazisi, Manisa’da rekreasyon, Muğla’da spor, basketbol, lise, otopark, Şanlıurfa’da özel eğitim alanı, Tekirdağ’da konut ve eğitim, Trabzon’da ağaçlandırılacak alan, Van’da ise ticaret, konut ve park alanı niteliğindeki arsalar satılacak.

Müzayede, 12 Eylül Perşembe günü, saat 13.30’da TOKİ‘nin Ankara Bilkent’teki merkezinde düzenlenecek.

Satışa dair tüm detaylı bilgilere www.toki.gov.tr internet adresinden ve 444 86 54 numaralı telefondan ulaşabilmek mümkün.