Kategoriler
Proje Haberleri Toki Haberleri

TOKİ 2020 köy konut projesi başvuru detayları

Köy konut projeleri için duyuruda bulunan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, başvurulara dair detaylı bilgileri paylaştı.

TOKİ köy konut projeleri nedir?

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından başlatılan yeni konut projesidir. Köy ve kırsal alanlarda gerçekleştirilmesi beklenen konut projeleri, tarım köy projesi ile nitelikli üretimde yer alacak. Başarılı girişimlerini devam ettiren TOKİ kırsal alanlara taşıdığı konut projeleri için başvuru topluyor. Aktarılan detaya göre yöresel mimarinin korunacağı alan üzerinde, yine yöresel mimari esas alınarak konut inşası başlatılacak. Bu sayede modern evlere kavuşacak olan köy halkına güvenli yaşam alanının kazandırılması hedefleniyor. Köy konut projeleri için 40 bin nüfustan az olan ilçelerde belediye ve kaymakamlıklar, nüfusu 40 binin üzerinde olan il ve ilçelerde belediye, valilik ve kaymakamlıkların işbirliği sonucunda konut inşaatına başlanacak.

Gerçekleştirilmesi beklenen tarım köy projesi kapsamında kırsal alanların çocuklara kazandırılması bekleniyor. Çocuk parkı ve çevre düzenlemelerinin öne alındığı bölgelerde altyapı düzenlemesine gidilecek. Köy ve kırsallar için modern yaşam alanı oluşturmaya çalışan TOKİ, 2020 yılı itibariyle projenin ilk ayağını gerçekleştirecektir.

Ayrıca bölgede gereksinim duyulan her türlü ihtiyaç karşılanması hedeflenirken, mevsim şartlarına uygun konutların az sayıdaki nüfusa kazandırılması bekleniyor.

TOKİ köy konut projesinde vade seçenekleri

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca başlatılan konut projelerinde vade yüzdelik dilime göre belirlenmiştir.

Yüzde 12’si peşin ödemeye tabi tutulan konutlar 180 ay vadeli,

Yüzde 15’si peşin ödemeye tabi tutulan konutlar 216 ay vadeli,

Yüzde 20’si peşin ödemeye tabi tutulan konutlar 240 ay vadeli seçeneklerle satışa çıkacak.

TOKİ köy konut projesi detayları

Köy konut projeleri için yapılacak başvuruda belirli bir kotaya ulaşılması gerekiyor. Taleplerin istenilen düzeyde olmasıyla birlikte konut projeleri hayata geçirilecek. Başvurular için talepler köy muhtarınca T.C. kimlik numarasıyla toplanmaktadır.