Kategoriler
Toki Haberleri

TOKİ 2020 Para iadeleri ne zaman?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) gerçekleştirmiş olduğu İstanbul’un Tuzla, Başakşehir ve Arnavutköy ilçelerini kapsayan ‘100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi’ dün itibariyle sonlandı. Bugün akıllarda beliren yeni soru, TOKİ 2020 yılı para iadelerinin ne zaman gerçekleşeceği…

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi’ni 16 Mart 2020 Pazartesi tarihinde başlattı. Kura çekilişi İstanbul’un Tuzla ilçesiyle başlamış; 20 Mart 2020 Cuma günü dün sonlandırılmıştır. Son konutlarında hak sahiplerini bulmasıyla kura sonucu ismi çıkmayan vatandaşlar para iadesini bekliyor.

İstanbul’da son bulan 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projeleri’nde hak sahipleri bu hafta, beş gün içinde belirlendi. Kişiler sözleşme yapmak için beklediği sıra kura sonucu eli boş dönenler TOKİ’den para iadesini bekliyor.

Proje için ödenen miktar ne kadar?

100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi kapsamında ev sahibi olanlar kadar, kura çekilişlerinde ev sahibi olamayan ve para iadesini bekleyen vatandaşlar da bulunuyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul’da başlattığı sosyal projede 2+1 evler için 500 lira, 3+1 evler için bin lira önden ödeme almıştı. Ev sahibi olma fırsatını yakalamak için peşinat veren fakat kurada isimleri çıkmayan vatandaşlar, TOKİ için ödediği peşinatın iadesini beklemeye başladı.

TOKİ 2020 para iadeleri ne zaman?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yapmış olduğu açıklamaya göre vatandaş para iadesini 5 (beş) iş günü sonunda almış olacak. TOKİ, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama gereğince “100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi” için yedek hak sahiplerine yeni isimler çekilmeyeceğini ve asil olarak hak sahibi olamayan vatandaşların da para iadelerinin 5 (beş) iş günü sonrası eline geçeceğini hatırlattı.

Başvuru ücretleri nereden alınır?

Konut sahibi olma umuduyla başvuru parası ödeyen kişiler, para iadelerini resmi tatiller kapsamında ileri tarihte alabilir. Asil ve yedek hak sahibi olamayan kişiler ödemiş olduğu tutarı 5 (beş) iş günü sonrasında Türkiye Halk Bankası yetkili şubelerinden alabilir. Ödeme iadesinin yapılabilmesi için bankaya kimlik ve dekont götürülmesi şartı aranır.

Kura sonucu ismi çıkanlar sözleşmeyi nasıl yapacak?

Kura sırasında isminiz duyurulduysa bu sizin konut üzerinde hak sahibi olduğunuz anlamına gelir. Sözleşme tarihleri idarenin belirlediği gün ilan edilecektir. Kişi, ilan edildiği tarihte T.C. Ziraat Bankası A.Ş Temerküz Şubesi üzerinden satış sözleşmesi ve kredi kullanım işlemlerini halledebilir.