Kategoriler
Toki Haberleri

Toki arsa indirim kampanyası 27 Ekim’de bitiyor

Daha önce Toki tarafından her yıl  konutlar için yapılan indirimler bu sefer arsalar için yapılmıştır. Toki tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen alıcılara yönelik Toki arsa indirim kampanyası düzenlenmiştir. Üstelik söz konusu indirim kampanyası 12 Ekim tarihinde başlıyor. Kampanyanın indirim oranı yüzde 10 olarak belirlenmiştir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ Başkanlığı tarafından borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen arsa alıcılarından yoğun talep gelmektedir. Bu sebeple geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için indirim kampanyası yapılması söz konusu olmuştur. Arsa indirim kampanyasından yararlanmak isteyenler, 12 Ekim ile 27 Ekim 2021 tarihleri arasında başvurularını yapabilecektir. Borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen arsa alıcıları için yüzde 10 oranında indirim uygulanmaktadır.

Toki arsa indirim kampanyası son başvuru tarihi 27 Ekim 2021

Arsa indirim kampanyası uygulamasından yararlanmak isteyen alıcılar 12 Ekim ile 27 Ekim 2021 tarihleri içerisinde borçları kapatılmaktadır. Ödemelerini T.C. Ziraat Bankasına yapan alıcılar direkt bankaya başvuruda bulunabilecektir. Böylece borçlarını kapatabilecektir. Bunun yanı sıra ödemelerini T. Vakıflar Bankasına yapan arsa alıcıları ise kapatmaya esas borç bakiyelerini idarenin 0 312 565 2843 ve 0 212 692 4066 telefon numaralarından iletişime geçerek öğrenebileceklerdir. Bu tarihten sonra yapılan borç kapatmalarında indirim oranından faydalanılması geçerli olmayacaktır.

Kampanyadan yararlanma şartları

Arsa indirim uygulaması kapsamındaki alıcıların başvuru tarihinden itibaren öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması şartı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra geriye dönük taksit borcu bulunmaması gerekmektedir.

Kampanyadan geri ödeme taksitleri en geç 2020 yılının sonuna kadar başlamış olan arsa alıcıları yararlanabilmektedir. Taksit sayısı 12 ay ve daha az olan arsa alıcıları indirim kampanyasından yararlanamayacaktır.

Diğer Toki haberleri için tıklayınız….