Kategoriler
Toki Haberleri

Toki Artvin Yusufeli Dereiçi köyünde yaraları sarıyor

17 Mart 2021 günü Artvin İli’nin Yusufeli İlçesi, Dereiçi köyünde yangın felaketi yaşanmıştı. Bu durum  üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı evleri yanan vatandaşların mağduriyetini gidermek için kolları sıvadı. Bakanlık Artvin’in Yusufeli ilçesi Dereiçi köyünde konutları yangında yanan vatandaşlar için konut inşa etme kararı aldı. Toki Artvin Yusufeli Dereiçi Konutları ne zaman başlayacak? Konutlar ne zaman teslim edilecek? Tüm bu soruların cevabı haberimizin devamında yer alıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı  bu doğrultuda hayata geçirilecek konutlar için proje hazırladı. 170 haneli Dereiçi köyünde birçok evin yandığı, bir çok hayvanın da telef olduğu yangının izlerinin silinmesi için çalışmalar başlatıldı. Konu ile ilgili çalışmalar ilgili bakanlıklar ve bağlı kuruluşların çalışmaları ile hemen başlatıldı.

Kurumlardan yardımlar gönderildi

Dereiçi köyündeki acil ihtiyaçlar için İç İşleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) acil yardım ödeneğinden 1 milyon lira gönderildi. Ayrıca Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 1,5 milyon TL gönderildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafında ise 1 milyon TL gönderildi.

Dereiçi köyünde yangında yanan alanlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. İçişleri Bakanlığı ise yanan alan için afet bölgesi kararı aldı. Yangında konutu yanan veya zarar gören vatandaşlar için taşınma, eşya ve kira yardımı yapılacağı belirtildi.

Toki Artvin Yusufeli Dereiçi Konutları projesi hazırlandı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 70 haneli Dereiçi köyünde meydana gelen yangın sonrasında yeni yapılacak konutlar ile ilgili çalışmalara başladı. Yapılacak olan yeni konutlar için zemin etüt çalışmalarını tamamladı. Ardından konutlar için hazırlanan proje de tamamlanmış oldu.

Evlerin 6 ayda bitirilmesi planlanıyor

Artık proje ile ilgili ihale süreci başlayacak. İhalenin yapılmasında sonra evlerin inşa edilmesi süreci başlayacak. Bu aşamada Toki’nin evleri 6 ay içerisinde tamamlayarak teslim etmesi planlanmaktadır.

Yangın esnasında zarar gören 52 tanesi ev olmak üzere 193 adet yapı yeniden hayata geçirilecek. Yeniden inşa edilecek olan evlerin yatay mimariye uygun olacak. Ayrıca yöreye özgü taş ve ahşap karışımı olmasına da özen gösterilecek. Evlerin dışında ayrıca hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlar için de ahır ve samanlık inşa edilecek.

Exit mobile version