Kategoriler
Toki Haberleri

TOKİ Başkanı Ömer Bulut demir ve çimentoya gelen zamları eleştirdi

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, son üç ayda demir ve çimentoya gelen zamları eleştirerek bu zamların sektörü olumsuz etkileyebileceğini dile getirdi. Başkan Bulut “Bindiğimiz dalı kesmemeliyiz.” dedi.

İnşaat sektörünün ana maddesi olarak nitelendirilen demir ve çimentoya yönelik yapılan zamları değerlendiren Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, zamların sektöre katmak istedikleri hareketliliğe zarar verebileceğini kaydetti.

Başkan’dan memleketi kalkındırma çağrısı

Başkan Bulut, zamların sadece kâr amacıyla yapıldığına işaret ederek “Bu zihniyeti yanlış buluyorum.” dedi. TOKİ Başkanı, memleketi kalkındırmaya yönelik katkıda bulunma çağrısını yaptı. Ömer Bulut, demir ve çimentoya yapılan zamların sektörü ve TOKİ’yi olumsuz etkilemesinin yanı sıra İdareden iş alan yüklenici firmaları da zor durumda bırakabileceğini kaydetti.

“Hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız.”

Yatırımlarla sektörü canlandırmak için çalıştıklarının altını çizen Bulut, “İnşaat sektörünün tüm paydaşları olarak aynı geminin içindeyiz. Sektörde oluşan bu olumlu havayı sürdürmek amacıyla hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Bindiğimiz dalı kesmemeliyiz.” sözlerini kaydetti.

Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut, şöyle konuştu:

“İnşaat sektörünü bir ağacın ana gövdesi, alt sektörleri bu gövdenin dalları gibi görüyoruz. Her alt sektör çok kar edeceğim derse gövde kurur. Bu zihniyeti yanlış buluyorum. İdaremiz, tüm demir, çimento üreticilerimiz ve 250 alt sektörümüzle her birimiz, memleketimizin geleceğini düşünerek, memleketimizin kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla özveriyle çalışmalıyız. Sosyal konuta olan talep ve konut kredilerinin düşmesiyle inşaat sektörümüz canlanmaya başladı. Fakat inşaatın ana maddesi olan demir ve çimentoya yapılan zamlar hem sektörü hem de idaremizi olumsuz etkiler. İdaremizden iş alan yüklenicileri de zor durumda bırakabilir. Ancak çalışmalarımıza duraksamadan devam edeceğiz.”

Ömer Bulut duyurdu: 200 bin kişiye istihdam

50 Bin ve 100 Bin Sosyal Konut projelerindeki inşaat çalışmalarının hızla sürdüğünü aktaran TOKİ Başkanı Ömer Bulut, yeni projelerle 200 bin kişinin istihdam edileceğini dile getirdi. Bulut, “Yeni projelerimizle yaklaşık 200 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Sosyal devlet anlayışıyla hem vatandaşlarımızı ev sahibi yapıyor hem de sektörün öncüsü olmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

Yıl sonuna kadar 1 milyon konut

Son 18 yıl içinde 970 bin konut inşa ettiklerini belirten Başkan Bulut, yıl sonuna kadar üretilen konut sayısının 1 milyona ulaşacağını kaydetti. TOKİ tarafından inşa edilen konutlarda yaklaşık 5 milyon kişinin yaşadığını söyleyen TOKİ Başkanı Ömer Bulut, konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Son 18 yılda 970 bin konut ürettik. Yıl sonuna kadar 1 milyon konuta ulaşacağız. Yaklaşık 5 milyon vatandaşımız TOKİ tarafından inşa edilen konutlarda oturuyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bize, ‘Bu ülkede evi olmayan alt gelir grubu vatandaşım kalmayana dek sosyal konut çalışmalarının yürütülmesi’ talimatı verdiler. Biz de bu çerçevede çalışmalarımızı kararlılıkla yürütmeye devam edeceğiz.”

Taşınmaz Haber