Kategoriler
Toki Haberleri

TOKİ, Ekim ayında 6 bin 159 konut teslim etti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Türkiye’nin bir çok şehrinde hayata geçirdiği konutları sahipleri ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye’nin 81 ilinde hayata geçirdiği konut projeleri sayesinde dar ve orta gelir grubuna sahip vatandaşlar da ev sahibi olma fırsatı elde etmiş oluyorlar.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) toplam 67 ilde hayata geçirilen 140 proje ile ilgili ihale süreci bir taraftan devam ederken bir taraftan da hayata geçirdiği konutların teslimlerini de gerçekleştiriyor. Hayata geçirdiği konut projelerinde yatay mimariyi esas alan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), hayata geçirdiği projeleri o şehrin mimarisinden esinlenerek aile ve komşuluk kültürünü öne çıkaran alanlar hayata geçiriyor.

Terör mağdurları evlerine kavuştu

Diyarbakır ve Hakkari İlinin Yüksekova ilçesinde terör olaylarından dolayı mağdur olan terör mağduru vatandaşlar için hayata geçirilen projelerde yer alan konutların daire sahiplerine teslim edilme süreci de hızla devam ediyor.

Ankara, Gaziantep, Diyarbakır, Erzurum ve Konya gibi toplam 12 ilin yer aldığı konut projeleri kapsamında hayata geçirilen ve inşa süreci sona eren toplam 6 bin 159 adet konut 2019 yılı Ekim ayı içerisinde hak sahiplerine teslim edildi. Öte yandan Diyarbakır’da terör mağdurları için Kayapınar ilçesi, Üçkuyu ve Çölgüzeli mahallelerinde hayata geçirilen 5 bin 637 adet konutun yer aldığı projelerde inşaat süreci devam ediyor. 2019 yılı Ekim ayında Çölgüzeli Mahallesi’nde hayata geçirilen 566 adet dairenin yer aldığı proje ise tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. Hakkari, Yüksekova’da ise inşası devam eden ve 3 bin 63 adet dairenin yer aldığı projedeki toplam 768 adet konut 2019 yılı Ekim ayı içerisinde hak sahiplerine teslim edildi.

Ankara Kuzey Kent’te 686 konut teslim edildi

Başken Ankara’da ise Kuzeykent 3. bölge projesinde yer alan toplam 686 adet konut ise 2019 yılı Eylül ayı içerisinde hak sahiplerine teslim edilmişti. Gaziantep Şehitkamil Kuzey Şehir projesinde ise yaşam başlamış durumda. Bu proje içerisinde yer alan toplam 749 adet konut da hak sahiplerine teslim edildi.

Erzurum İli, Palandöken İlçesi, 3. etapta hayata geçirilen projede yer alan toplam 579 adet konutluk proje tamamlanarak 2019 yılı Ekim ayında hak sahiplerine teslim edilmiş durumda. Ayrıca, Konya İlinde 334 adet konut, Niğde İlinde 531 adet konut, Adıyaman İlinde 189 adet konut, Elazığ İlinde 363 adet konut, Gümüşhane İlinde 530 adet daire, Tokat İlinde 437 adet ev, Zonguldak İlinde ise toplam 427 adet daire 2019 yılı Ekim ayı içerisinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi.