Kategoriler
Toki Haberleri

TOKİ enflasyona bağlı artış oranını sabitledi

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konut satışlarından alacaklarına uyguladığı enflasyona bağlı faiz artış oranlarında indirime gittiğini bildirdi. Alt Gelir ve Orta Gelir gruplarında yapılacak olan enflasyona dayalı artış oranında indirim yaparak sabitledi. 2019 yılında uygulanacak yeni enflasyon artış oranı Alt Gelir grubunda yüzde 4 olarak sabitlenirken Orta Gelir grubunda ise yüzde 5 olarak sabitledi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemede 2019 yılı içerisinde enflasyon, memur maaş artış oranı, TÜFE ve Yİ-ÜFE oranları yüzde 4’ün üzerinde gelirse TOKİ’nin artış oranı ise alt gelir grubunda sadece yüzde 4 olacak.

Alt gelir grubu dairelerde 2019 yılında Ocak ayında yüzde 4 ve Temmuz ayında yüzde 4 olmak üzere yıllık yüzde 8 oranında bir artış yapılacak. Orta Gelir grubuna ait daireler için ise 6 ayda bir yapılan artış oranının yüzde 5 olmak üzere yıllık yüzde 10 olarak, arsa satışlarında 6 ayda bir yapılan artış oranın ise yüzde 6 olmak üzere yıllık yüzde 12 olarak sabitlendi. 2019 yılından sonraki yıllardaki dönemsel artış için ise ekonomik şartlara göre yeniden belirlenecek.