Kategoriler
Proje Haberleri Toki Haberleri

Toki Hatay Altınözü projesi fiyatları

TOKİ Başkanlığı Hatay ilinde yapmış olduğu yeni konut projesini duyurdu. 2+1 daireler olarak inşaatı başlanılan projede satışlar açık satış usulünce gerçekleştirilecektir.

TOKİ Başkanlığı web sayfası üzerinden yaptığı duyuruda Hatay ili Altunözü ilçesinde inşaatı devam eden konutların satışına başlanacağı yazıldı. 2+1 dairelerin satış detayları yazının devamında yer buldu.

Verilen satış detaylarına göre…

Toplamda 45 adet 2+1 seçeneğinde dairelerin başvurularına bu yılın başı ocak ayında başlanılmış ve haziran sonuna kadar devam etmesi planlanmaktadır. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Hatay’ın Altınözü ilçesinde vatandaşların beklediği güzel haberi verdi. Satışın açık satış usulü olarak yapılacağı ve daire boyutlarının brüt 85 metrekareden net ise 63 metrekare büyüklüğüne sahip olduğu; 2+1 dairelerin bulunduğu projede toplam 45 konut olacağı duyuruldu.

Fiyat seçenekleri en düşük 126 bin TL ile en yüksek 157 bin TL arasında değişim gösteriyor. Ödeme şekli yüzde 12 ile yüzde 20 peşinat ile geriye kalan miktarın 180 ay veya 240 ay vade taksitle yapılabileceği yazıldı.

TOKİ Hatay projesi üzerinden ev sahibi olmak isteyen alıcılar, başvurularını 27 Ocak 2020’de başlatılan tarihten 30 Haziran 2020 tarihine kadar yapabilir. Herhangi bir ön şart ve kuranın bulunmadığı projeye başvurular Halkbank şubeleri üzerinden kabul edilmektedir.

Sözleşme imzalama sırasında, banka komisyonu olarak peşinat bedeli üzerinden yüzde 0,5 (binde beş) oranında; banka komisyonu üzerinden yüzde 5 oranında Banka Sigorta Muamele Vergisi (BSMV) para tahsil edilir. Bununla birlikte her ay olmak üzere, taksit ödemeleri üzerinden alıcıdan tahsil edilmeye devam edilir.

Brüt ve net metrekare hesaplamaları yürürlükteki son İmar Yönetmeliğine uygun bir şekilde kararlaştırılır.

Teslimat süresi sözleşmeden itibaren 36 aydır.

İlk taksit ödemesi konut teslim tarihinden bir sonraki ay başlatılır.

Sözleşme aşamasında ibraz edilmesi gereken belgeler:

– Başvurulan projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olanların kimlik ibrazı yeterlidir. Kayıtlı olmayanlar için Nüfus Müdürlüklerinden alınacak son 1 (bir) yıldır projenin yer aldığı ilde ikamet ettiğini gösterir belge. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuranlar 3 (üç ) yıl ikamet ettiğini kanıtlayacak belgeyi)
– Hane halkı gelirinin en fazla net 5.500,00 TL olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri,
• Başvuru sahibi evli ise kendisi ve eşinin ayrı ayrı gelirini kanıtlayan belge (tabi olarak çalıştıkları sosyal güvenlik kurumundan çalıştığına dair alınan belge ile maaş bordroları vb.)
• Başvuru sahibi veya eşi çalışmıyorsa Sosyal Güvenlik Kurumundan çalışmadığına dair belge
– Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alacakları belgeler’dir.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN : TOKİ Web Sayfası, www.toki.gov.tr ve Bilgi Hattı : 444 86 54