Kategoriler
Toki Haberleri

Toki ikinci indirim kampanyası 2021 ne zaman

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından indirim kampanyası yeniden başlatılmıştır. Toplu konut projelerinden konut veya iş yeri satın alanlar için erken ödeme yaparak indirim hakkı kazanabilmektedir. Peki Toki ikinci indirim kampanyası 2021 ne zaman başlamaktadır.

Başlatılan kampanya kapsamında borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen vatandaşlar indirimden faydalanabilmektedir. TOKİ’den  konut yada dükkan satın alanlar için her yıl yapılan indirim kampanyasının ikincisi bu yılda yapılacaktır.

Gelen yoğun talep üzerine satın aldığı taşınmazın ödemelerini hala yapanlar için indirim kampanyası yapılmaktadır. İndirimden faydalanmak için borcunu erken kapatmak ve tapusu almak isteyenler yararlanabilecektir. 2021 yılı başlarında birincisi yapılan indirim kampanyasının şimdi de  kincisi yapılacaktır.

Toki ikinci indirim kampanyası 2021 ne zaman?

İndirim kampanyasından faydalanmak için vatandaşların TOKİ’ye müracaat etmeleri gerekmektedir. Müracaatlar ise yani indirim kampanyasından faydalanmak için 21 Eylül 2021 ile 19 Ekim 2021 tarihleri arasında başvuru yapılması gerekmektedir. Borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen vatandaşlar için yüzde 22 indirim fırsatı sunulmaktadır.  Bu yüzde 22 oranındaki indirim hem konut hemde iş yeri için geçerli olacaktır.

21 Eylül 2021 tarihinde ikinci indirim kampanyası için başvurular başlamaktadır. 2021 yılı için ikincisi yapılacak kampanyada indirim oranı yine yüzde 22 olacaktır. Bu kampanyada borcunun tamamını ödemek gerekmemektedir. Yani belirli bir kısmını da ödeyerek indirimden faydalanmak mümkündür.  Peki indirimden yaralanmak için en az ne kadar ödemek gerekmektedir?

Yüzde 22 indirim kampanyasından borcunun tamamını ödeyemeyenlerde yaralanacaktır. Tamamını ödeyemeyen vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak kaydı ile yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 22 indirimden yararlanabileceklerdir.

Başvurular 19 Ekim 2021 tarihinde sona eriyor

Yüzde 22 indirim kampanyadan faydalanmayı düşünen daire ve dükkan alıcıları 21 Eylül 2021 tarihi ile 19 Ekim 2021 tarihleri arasında başvuru yapacaklardır. Başvurular taşınmazın bulunduğu yerdeki ilgili bankaya yapılması gerekmektedir. 19 Ekim 2021 tarihinden sonra yapılan borç kapatma işlemlerinde indirim yapılmayacaktır.

Kampanyadan yararlanma şartları neler?

Yüzde 22 indirimden yaralanacak olan projedeki daire ve dükkan alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması zorunluluğu bulunmaktadır. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcunun da olmaması gerekmektedir.

Bu kampanyadan geri ödeme taksitleri en geç 2020 yılı Haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri sahipleri faydalanabilecektir. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan daire ve dükkan alıcıları indirim kampanyasından faydalanamayacaktır. Kampanyadan faydalanmak isteyen daire ve dükkan alıcıları Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecekler.

Kampanya ile ilgili her türlü soru ve görüşleriniz için 444 86 54 numaralı telefonu arayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Diğer Toki Haberleri için tıklayınız….

Exit mobile version