Kategoriler
Kampanyalar Manşet Toki Haberleri

TOKİ indirim kampanyası 6 Mayıs’ta başlıyor

Her yıl düzenlenen ve kolay ödeme imkânı sunan TOKİ indirim kampanyası için başvurular, iki gün sonra başlayacak. Ev ve iş yerlerini kapsayan kampanya, borcunu daha erken kapatıp tapusunu hemen almak isteyen yurttaşlara yönelik düzenlendi. Her yıl düzenlenen kampanyanın bu yılki başvurusu 6 Mayıs Çarşamba günü başlayıp 19 Haziran Cuma günü bitecek. Bir ay sürecek kampanyaya, belirtilen günlerin dışında başvuru alınmayacak.

Taşınmazın vadesi bir yılın üzerinde olanların başvurabileceği kampanyaya, geri ödemesi en geç 2018 yılına kadar başlamış olan yurttaşlar başvurabilecek.

Kampanya kapsamında konut ve iş yerlerinde indirim yapılıyor. Buna göre gayrimenkulün fiyatından yüzde 20 oranında indirime gidilecek. Kampanyadan yararlanacak iş yeri ve daire alıcıları, anlaşmalı olduğu bankadan konut kredisi kullanabilecekler.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ), tapusunu hemen almak isteyen yurttaşlara yüzde 20 oranında indirim sağlıyor. Söz konusu kampanyadan borç bakiyesinin tamamını kapatamayacak olan alıcılar da faydalanabilecek. Ancak bu yurttaşların borç bakiyesinin yüzde 25’ini peşin olarak ödemesi gerekiyor.

Konut ve iş yeri alıcılarına yönelik düzenlenen kampanyanın başvuruları 6 Mayıs ve 19 Haziran 2020 tarihleri arasında alınacak. Söz konusu olan kampanyaya bu zamandan önce veya sonra başvuru alınmayacak.

Kampanyaya başvuru şartları

TOKİ indirim kampanyası geri ödeme taksiti 2018 yılının aralık ayının son gününe kadar başlayan alıcıları ilgilendiriyor. Konut ve iş yeri alıcılarının Toplu Konut İdaresi’ne ödemekle yükümlüğü olduğu aidat ya da başka herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor.

Ancak Toplu Konut İdaresi‘nin her yıl düzenlediği kampanyaya vade sayısı 12 ay veya bir yılın altında olan projeler dahil olmadığı belirtiliyor. Konut ya da iş yerinin tapusuna daha erken kavuşmak isteyen yurttaşlar, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi’ni imzaladığı bankadan konut kredisi çekebilecek.

Kaynak: Taşınmaz Haber