Kategoriler
Güncel Toki Haberleri

TOKİ indirim kampanyası başladı! Son başvuru tarihi ne zaman

TOKİ indirim kampanyası, konut ya da işyeri borcu ödemekte olanları sevindirecek. Bu kampanya yıldan yıla düzenli olarak gerçekleşmektedir. 2021 yılı için ise 21 Nisan tarihinden itibaren başlamış durumdadır. Kampanya sayesinde gayrimenkul alıcılarının büyük bir kolaylık yaşaması söz konusu. Peşin ödeme gerçekleştirerek konut ya da işyerlerini çabucak teslim almak isteyenleri kapsayan kampanya yüzde 20’lik bir indirim sağlıyor.

2021 Yılında TOKİ indirim kampanyasından faydalanma şartları nelerdir?

TOKİ’nin her yıl uygulamakta olduğu indirim kampanyaları belli şartlara sahip olmayı gerektirir. Bu yıl geçerli olan faydalanma şartları ise daha öncekilerden farklı olmamaktadır. Dolayısıyla, 21 Nisan 2021 tarihinde başlamış olan kampanyanın kapsamına girmek için şu şartlara sahip olmak gerekir:

  • Satışı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gerçekleşmiş bir konutun ya da ticari ünitenin taksit borcunu ödüyor olmak
  • Taksit borcu ödenen konut ya da ticari ünitenin 2019 sonuna kadar alınmış olması
  • Söz konusu gayrimenkullerin geri ödeme taksitlerinin en geç 2019 sonunda başlamış olması
  • Borç ödenmesi gereken taksit sürecinin 12 aydan fazla (en az 13 ay ve üzeri) olması

Ayrıca kampanya kapsamında olanlara kredi veren bankalar Halkbank ile Ziraat Bankası olmaktadır. 1 – 120 ay vade seçeneği ile kredi veren bu bankalar, konutlar için yüzde 1.37 ve ticari üniteler için yüzde 1.47 faiz oranı uygulamaktadır.

Borç bakiyesinin tümünü kapatamayacak olanlar da TOKİ indirim kampanyası kapsamında

Mevcut olan borç bakiyesini tamamen kapatamayacak olan gayrimenkul alıcıları da kampanya kapsamındadır. Fakat bu durumda yüzde 20’lik indirim oranını hak edebilmek için; borç bakiyesinin en az yüzde 25’i kadar peşin ödeme yapacak olma şartı mevcuttur. Yani borcun tamamını değil de en az yüzde 25’lik kısmını ödeyecek olanlar söz konusudur; bu vatandaşlar da TOKİ indirim kampanyası kapsamındadır. Son başvuru tarihi olan 28 Mayıs 2021’e kadar ilgili bankalardan herhangi birine kredi başvurusunda bulunmayanlar ise indirimden faydalanamayacak.

En güncel emlak haberlerine ulaşmak için BURAYA tıklayınız.

Exit mobile version