Kategoriler
Toki Haberleri

TOKİ indirim kampanyası başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı girişimiyle borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik her yıl yapılan indirim kampanyasının ikincisi hayata geçirildi. Bu yıl ikincisi düzenlenen kampanyada peşin ödemelerde yüzde 22 oranında indirimden yararlanılabilecek.

Bütün borç bakiyesini kapatamayacak durumda olan vatandaşlar da TOKİ‘nin yüzde 22 indirim kampanyasından faydalanma olanağı bulacak. Borcunun tamamını kapatma imkanına sahip olmayan vatandaşlar, yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 22 indirim kampanyasından faydalanabilme şansına sahip olacak.

Son başvuru tarihi 18 Ekim 2019

TOKİ tarafından düzenlenen kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları 23 Eylül-18 Ekim tarihlerinde ilgili bankaya başvuruda bulunabilecek. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından faydalanılması imkan dahilinde olmayacak.

İndirim uygulaması kapsamına giren projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihinden itibaren TOKİ‘ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor.

Kampanyadan kimler yararlanabilecek?

Kampanyadan, satışları 2018 yılının haziran ayı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksidi ise 2018 yılı haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri sahipleri faydalanma imkanına sahip olacak. Taksit sayısı 12 ay ve 12 aydan daha az kalan projeler ise indirim kampanyasına dâhil edilmedi.

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi alabilecek.