Kategoriler
Toki Haberleri

Toki indirim kampanyası bitti! 15 bin kişi faydalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından başlatılan indirim kampanyası sona ermiştir.  21 Eylül ve 19 Ekim 2021 tarihleri arasında Toplu Konut İdaresi tarafından konut ve iş yeri sahipleri adına bir Toki indirim kampanyası düzenlenmiştir. Yapılan bu ikinci indirim kampanyasından 15 bini geçkin kişi yararlanmıştır. Ayrıca kampanyaya katılanların yüzde 94,42’si borçlarını şahsi tasarrufları ile sonlandırmıştır.

Kampanyadan 15 bini geçkin kişi faydalandı!

2021 yılında ikinci kez başlatılan borcunu erken kapatana yüzde 22 indirim kampanyası sona ermiştir. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından başlatılan kampanyadan 15 bin 313 kişi faydalanmıştır. Kampanyadan Haziran 2020 sonuna dek satışları devam eden ve taksitleri Haziran 2022 itibari ile başlayan konut ve iş yerleri sahipleri faydalanmıştır. Başlatılan yüzde 22 indirim kampanyasına ayrıca yoğun bir ilgiyle karşılaştı.

Toki indirim kampanyası 2021 yılı itibarı ile bitmiştir. Yaklaşık her yıl düzenlenen bu kampanya sayesinde vatandaşlar daha az faiz ödemesi yapmaktadır. Ayrıca bu kampanya her yıl iki defa düzenlenmektedir.

Toki indirim kampanyası yoğun ilgi gördü

Kısmi ödemeler ile birlikte kampanyadan 15 bini aşkın kişi faydalanmıştır. Ayrıca kampanya doğrultusunda tüm borcunu ödeyen 12 bini aşkın kişi tapularını almayı hak etmiştir.  TOKİ indirim kampanyası ile borçlarını kapatamayan konut ve iş yeri alıcıları adına esnek öneme planları hazırlanmıştır. Borcunun yüzde 25’inden az olmayacak şekilde kampanyaya katılan yaklaşık 3 bin alıcı ödedikleri peşinatlarla yüzde 22 indirimden yararlanmıştır.

Böylece kampanyadan yararlanan 15 bin kişinin 12 bini tüm borcunu ödeyerek kapatmıştır. Ayrıca Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından başlatılan kampanya kapsamında 3 bin kişi borcunun belli bölümünü kapatmıştır.

Kampanyadan yararlanan kişilerin yüzde 94,42’si, borçlarını tasarruflar aracılığıyla kapatmıştır. Ayrıca kişisel tasarruflar ile gelen borç ödeme sektöre sıcak para olarak yansıtılmıştır.

Diğer Toki haberleri için tıklayınız….

Exit mobile version