Kategoriler
İhaleler Toki Haberleri

Toki İstanbul Başakşehir Kayabaşı ihalesi yarın

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ortaklığı tarafından İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Kayabaşı Mahallesi’nde iki projenin ihalesi 21 Eylül 2020 tarihinde yapılacak.

Projelerden bir tanesi Toki İstanbul Başakşehir Kayabaşı 2. Etap 794 adet konut ve 16 adet dükkan projesi. Diğer proje ise Toki İstanbul Başakşehir Kayabaşı  1. Etap 652 adet konut ve 6 adet dükkan projesidir.

Toki’den Başakşehir’e 1.446 konut

Başakşehir’e 794 adet bir projede 652 adet konut diğer projede olmak üzere toplam 1.446 adet konut inşa edilecek. Toki Kayabaşı 1. etap ve Toki Kayabaşı 2. etap projelerinin ihalesi 21 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

Toplu konut projelerinin ihalesi 21 Eylül 2020 tarihinde Pazartesi günü Saat 11:00’da başlayacak. İhale komisyonunun toplantı yeri, e-tekliflerin açılacağı yer olan T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, toplantı salonunda yapılacak.

İhalesi yapılan toplu konut projelerinde 1.446 adet dairenin dışında ayrıca 32 adet ticari ünite ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi de yer alıyor. Projede ayrıca spor alanları, oyun alanları, park alanları ve peyzaj alanları da yer alması bekleniyor. Açık ihale usulü ile ihale edilen proje ile ilgi sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer tesliminin yapılarak işe başlanması gerekiyor. İşe başlanma tarihinde sonra 1. etap 550 takvim gününde, 2. etap ise 650 takvim gününde işin bitirilmesi gerekiyor.

Yine 21 Eylül 2020 tarihinde Pazartesi günü Saat 14:30 da ise Balıkesir ili, Altıeylül ilçesi, Dinkçiler Mahallesi’nde Toki tarafından hayata geçirilecek olan Balıkesir Altıeylül Dinkçiler Toki ihalesi gerçekleştirilecek. Balıkesir Altıeylül Dinkçiler Toki Evleri projesinde ise toplam 762 adet konuta yer veriliyor. Projede 762 adet dairenin dışında ayrıca 26 adet ticari ünite yer alıyor. Projede ayrıca 1 adet cami inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi de yer alıyor.

Projedeki daire tipleri neler?

Toplu Konut projesinde yer alacak olan dairelerin tipleri ve daire büyüklükleri ihale yapıldıktan sonra belli olacak. Ancak gelen olarak projelerde 2+1 ve 3+1 olmak üzere iki farklı tip daire seçeneklerine yer veriliyor. Bu nedenle bu toplu konut projesinde de 2+1 ve 3+1 tip dairelere yer verilmesi bekleniyor.

İhaleye katılmak isteyenlerin teklif ettikleri bedelin yüzde 3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vermeleri gerekiyor. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi ise ihale tarihinden itibaren 120 (yüz yirmi) takvim günüdür.

Toplu konut projeleri ile ilgili her türlü soru ve görüşleriniz için 444 86 54 numaralı telefonu arayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.