Kategoriler
Toki Haberleri

Toki İstanbul projeleri 2019 kura çekiliş tarihleri

2019 yılı Mart ayında Türkiye genelinde başlatılan 50 bin Yeni Sosyal Konut Projesi kapsamında bir çok il ve ilçede Toki projeleri başlıyor. Bu projelerden bazıları da İstanbul’un çeşitli bölgelerinde yer alıyor. İstanbul’da yaşayan vatandaşlar Toki’nin İstanbul’da başlattığı projelere başvurularını yaptılar. Şimdi ise gözler kuralara çevrildi.

İstanbul’da inşa edilecek olan yaklaşık 6 bin 300 konuta başvuru yapan vatandaşlar heyecanla kuraların çekileceği tarihi bekliyorlar. Yaklaşık 300 bin kişinin başvuruda bulunduğu Toki İstanbul projeleri kura sonuçları ne zaman belli olacak?

İstanbul’un beş farklı bölgesinde hayata geçirilecek olan Toki projelerinde hak sahibi belirleme kuralarının çekilişi yaklaştı. İlk kura çekilişinin ise 26 Haziran 2019 tarihinde Toki İstanbul Başakşehir Kayabaşı projesi ile başlanması planlanmaktadır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının her yıl ortalama 300 bin konutu dönüştürme hedefi bulunuyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ise bu konutların yaklaşık 35 bin tanesini yapmayı hedefliyor. Toki bu yıl ise 32 bin civarında konutluk kentsel dönüşüm projesi hedefliyor. İstanbul’da ise kentsel dönüşüm kapsamında yaklaşık 14 bin 76 adet konutun yapımı planlanmaktadır. Toki Türkiye genelinde ise 2023 yılına kadar 250 bin sosyal konutu hayata geçirmeyi planlıyor.

Toki İstanbul 50 bin konut kuraları ne zaman çekilecek?

İstanbul’da hayata geçirilecek olan konut projelerinin kura çekiliş tarihleri şöyle;

Toki İstanbul Başakşehir Kayabaşı kura çekiliş tarihi 26 ve 27 Haziran 2019
Toki İstanbul Silivri Alipaşa kura çekiliş tarihi 28 Haziran 2019
Toki İstanbul Tuzla projesinin kura çekiliş tarihi 01 Temmuz 2019
Toki İstanbul Başakşehir Ayazma kura çekiliş tarihi 02 Temmuz 2019
Toki İstanbul Başakşehir Hoşdere kura çekiliş tarihi ise 02 Temmuz 2019 olarak belirlendi.