Kategoriler
Toki Haberleri

TOKİ kampanyasıyla 1 milyar borç kapatıldı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)’nın düzenlediği “Borcunu ödeyene yüzde 20 indirim” kampanyasıyla 19 bin 370 kişi, toplam 1 milyar 165 milyon 274 bin liralık borç ödedi. Kampanya, yoğun ilgiyle karşılaşırken on binlerce yurttaş, tapu alma hakkı kazandı. 

TOKİ’nin kampanyası 6 Mayıs -19 Haziran 2020 tarihleri arasında düzenlenirken kampanya, borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik tasarlandı. Kampanyaya borç bakiyesinin tamamını ödeyemeyen yurttaşlar da katıldı.

Satışı ve taksitleri 2018 yılının sonuna kadar başlayan iş yeri ve evler için geçerli kampanyadan kısmi ödemelerle birlikte 19 bin 370  yurttaş katıldı.

17 bin yurttaş tapu hakkı kazandı

Kampanya kapsamında 17 bin 182 yurttaş da toplam, 1 milyar 79 milyon 102 bin 527 liralık borçlarını kapattıktan sonra tapu almaya hak kazandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının iştiraki Toplu Konut İdaresi’nin düzenlediği kampanya, yurttaşlar tarafından yoğun ilgi görürken kampanyaya katılan on toki toki

Tnlerce insan, borcunu ödedi.

Kısmi ödemeyle yüzde 20 indirim

Ödeme kolaylığı sağlayan kampanyaya borcunun tamamını ödeyemeyen iş yeri ve konut alıcıları da dâhil oldu. Buna göre borç bakiyesinin yüzde 25’ini veya fazlasını ödeyenler de indirimden yararlandı.

İlginin yoğun olduğu kampanyada kısm ödeme planıyla ödeme borç tutarı toplam 86 milyon liraya ulaştı.

Kısmi ödeme indiriminden yararlanan kişi sayısı ise 2 bin 188 kişi oldu.

Kişisel tasarrufa 800 milyon liralık borç kapatıldı

TOKİ tarafından yayımlanan bültenle göre; kampanyaya katılan yurttaşların yüzde 68,76’sı, toplam 801 milyon 229 bin liralık borcunu, kişisel tasarruf yöntemiyle ödedi.

Buradan gelen ödemeler ise piyasaya sıcak para olarak aktarıldı.

Krediyle 364 milyon lira ödendi

TOKİ tarafından açıklanan bilgilere göre kampanyaya katılan yurttaşların yüzde 31,24’ü, 364 milyonluk 44 bin liralık borcu, banka kredi kullanarak ödedi.

Ev veya iş yeri sahibi olmak isteyenlere yönelik düzenlenen kampanyada, yurttaşlara yüzde 20 oranında indirim yapıldı.

Kaynak:Taşınmaz Haber