Kategoriler
Toki Haberleri

Toki Kayabaşı kura çekilişi ne zaman

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut Başkanlığı(TOKİ) tarafından Türkiye genelinde 05 Mart 2019 tarihinde başlatılan 50 bin Toplu Konut projesinde başvuru süreleri 19 Nisan 2019 tarihinde sona ermişti. Başvuru sürecinin bitmesiyle şimdi gözler hak sahipliği belirleme kuralarının ne zaman çekileceğine çevrildi. Başvuru sürecinden sonra projelerin inşa edilmesi için gereken ihalelerin yapılması gerekiyor. İhaleler bazı projelerde başlamış olup ihale süreci bittikten sonra kura çekilişleri süreci başlayacak.

Ülkenin 67 şehrinde toplam 140 adet projeden meydana gelen Toki 50 bin toplu konut projelerinde kura çekiliş tarihleri henüz açıklanmadı. Toplu Konut Başkanlığı (TOKİ), Türkiye’nin bir çok yerinde alt gelir gurubu ve orta gelir grubuna hitap eden konutlar üretmeye devam ediyor.

2019 yılı Mart  ayı içerisinde başvuruların başladığı bu projelerde ihale süreçleri de devam etmektedir. İhale sürecinden sonra başvuru yapan bir çok vatandaşın merak ettiği konu ise kura çekilişinin ne zaman yapılacağı konusu. Peki Toki İstanbul Kayabaşı kura çekilişi ne zaman yapılacak? Bu sorunun cevabından önce en çok başvuru yapılan projelere bir bakalım.

En çok başvuru Toki İstanbul Kayabaşı projesine yapıldı

Toki 50 bin konut kampanyasında gerçekleştirilen konut projelerine başvurular sona erdi. En çok başvurunun yapıldığı proje ise Toki İstanbul Kayabaşı projesinde oldu. 4 bin 467 adet dairenin yer aldığı Kayabaşı projesine tam 157 bin 427 adet başvuru yapıldı.

İkinci en çok başvuru yapılan proje ise Toki İstanbul Tuzla projesi oldu. 500 adet dairenin yer aldığı Tuzla projesine tam 103 bin 927 adet başvuru yapıldı.

Üçüncü en çok başvuru yapılan proje Toki Bursa Nilüfer projesi oldu. 280 adet konutun bulunduğu Bursa Nilüfer projesine tam 46 bin 137 adet başvuru yapıldı.

Dördüncü en çok başvuru yapılan proje Toki İstanbul Ayazma projesi oldu. Toplam 311 konutun bulunduğu İstanbul Ayazma projesine 23 bin 543 kişi başvuru yaptı.

Beşinci en çok başvuru yapılan proje Toki Konya Selçuklu projesi oldu. 1.057 adet konutun bulunduğu Konya Selçuklu projesine tam 22 bin 434 adet başvuru yapıldı.

Altıncı en çok başvuru yapılan proje Toki İstanbul Silivri projesi oldu. 685 adet dairenin yer aldığı İstanbul Silivri projesine tam 17 bin 897 adet başvuru yapıldı.

Yedinci en çok başvuru yapılan proje Toki Adana Sarıçam projesi oldu. 2 bin 135 tane konuttan meydana gelen Adana Sarıçam projesine 17 bin 164 kişi başvuruda bulundu.

Sekizinci en çok başvuru yapılan proje Toki İstanbul Hoşdere projesi oldu. 337 adet konuttan meydana gelen İstanbul Hoşdere projesine toplam 15 bin 717 adet başvuru yapıldı.

Dokuzuncu en çok başvuru yapılan proje Toki Kocaeli Gebze projesi oldu. 300 adet dairenin yer aldığı Kocaeli Gebze projesine toplam 12 bin 660 adet başvuru yapıldı.

Onuncu en fazla başvuru yapılan proje ise Toki Erzurum Aziziye projesi oldu. Bin tane konutun bulunduğu Erzurum Aziziye projesine toplam 12 bin 643 adet başvuru yapıldı.

Toki İstanbul Kayabaşı kura çekilişi ne zaman?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada önceliğin en fazla talebin olduğu konut projelerinin ihalesinin yapılacağını belirtti. İhalenin ardından ise hak sahipliği kura çekilişi gerçekleştirilecek. Toki tarafından yapılan açıklamada ise önümüzdeki günlerde kura takviminin belirlenerek vatandaşlara duyurulacağı bildirildi.

Toplam 636 bin 787 adet başvurun yapıldığı Toki 50 bin sosyal konut projelerinde kura çekilişleri iki farklı şekilde olması bekleniyor. Anadolu’da 2019 yılı Mayıs ayı içerisinde, İstanbul’da ise 2019 yılı Temmuz ayı içerisinde yapılması planlanmaktadır. Bu durumda Toki İstanbul Kayabaşı kura çekilişi Temmuz ayı içerisinde yapılması beklenmektedir.