Kategoriler
Toki Haberleri

Toki konut üretiminde rekor kırdı

TOKİ konut üretimi rekor kırmaktadır. 2021 yılında 5 ay içerisinde toplam 59 bin konut inşa etmiştir. Bu şekilde önceki yıllarda da yıllık ortalama olarak 51 bin konut ürettiğini söylemek mümkündür. TOKİ’nin projelerinin genel olarak alt ve orta sınıfa yönelik üretildiği görülmektedir. Ancak yüksek gelirli vatandaşlar için de firmalar proje yürütmektedir.

Toplu Konut İdaresinin Konut Projeleri

Çevre ve Şehircilik bakanlığına bağlı TOKİ başkanı olan Ömer Bulut bu konu hakkında detaylı bir açıklama gerçekleştirmiştir. TBMM’nin Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu toplantısında bu konu konuşulmuştur. Ömer Bulut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan millet bahçeleri projesi hakkında bir açıklamada bulunmuştur. 81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi kazandırılmaya hedeflendiğini söylemiştir. Kamunun ihtiyaç duyduğu eğitim, sağlık, güvenlik, spor ve sanayi kapsamında çalışmalar yürütülmektedir. Aynı zamanda hizmet binalarının inşasına daha hızlı devam edileceğini de belli etmişlerdir. Bu yıl daha üstün bir başarı gerçekleştirdiklerini söyleyemektedir. Bu şekilde yıllık ortalama 50 bin olan konut üretimine 2020 yılında 100 bine yükseltildiğini açıklamıştır. Bu yılın ilk beş ayında ise 59 bin konut rakamına ulaşılmıştır.

TOKİ Konut Üretimi Rekor Kırdığı Şehirler Hakkında

Elâzığ, Malatya ve İzmir’de yaşanan depremin ardından ve aynı zamanda Giresun’da yaşanan selin ardından Ömer Bulut bu konu hakkında bir açıklama gerçekleştirmiştir. Elâzığ’da yaklaşık olarak TOKİ konut üretimi kapsamında 878 konut projesi başlatılmış ve inşa edilmiştir. Malatya’da 5 bin 649 konut inşa edilmiştir. Giresun’da 619 konut İzmir’de ise 5 bin konut olmak üzere toplamda yaklaşık 32 bin konut afetzedeler için inşa edilmektedir. Ayrıca ocak ayı içerisinde de Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Elâzığ ve Malatya konutları teslime başlamıştır. Giresun Dereli Sütlüce’de 142 konutta inşaatlarını bitirmiştir. Doğankent’te 156 konut 70 dükkân, Dereli de 71 konut 82 dükkân inşaatları temmuz ayında bitirileceği açıklanmıştır.

TOKİ’den konut alıp da borcunu erken kapatarak tapusunu almak isteyen kişiler içinde belirli açıklamalarda bulunulmuştur. Konut ve işyeri alıcıları talepleri nedeniyle geri ödemelere devam eden gayrimenkul için indirim kampanyası düzenlenmektedir. Bu şekilde detaylı bir bilgi kapsamında sizler TOKİ ihalelerine katılabilir ve bu projeleri ne zaman nasıl teslim edileceğini de öğrenebilirsiniz.

Daha fazla güncel haberi için tıklayınız…

Exit mobile version