Kategoriler
Gündem Toki Haberleri

TOKİ listeyi yayımladı… Düşük taksitli ucuz evler

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığından (TOKİ) yeni bir gelişme daha geldi. Dar gelirli ve orta gelirli grupları 50 bin sosyal konut seferberliği ile ucuz fiyat ve düşük taksitlerle ev sahibi yapan TOKİ, 26 ili kapsayan liste yayımladı.

Dar gelirli ve orta gelirli vatandaşların yanı sıra ucuz konutlardan engelliler, emekliler ve şehit aileleri de yararlanabiliyor.

Listeye göre, 26 farklı ilde toplam iki bin adet konut satışa sunulurken satışa sunulan konutların fiyatı 103 bin 585 liradan, taksiti ise 345 liradan başlıyor.

Açıklanan listedeki konutların bazılarının son başvuru tarihi 31 Eylül 2019 iken bazılarının ise 31 Aralık 2019 olarak belirlenmiş.

TOKİ evlerinde vade süresi 20 yıla kadar çıkıyor

Başkanlığın açıkladığı verilere göre; düşük taksitli ödeme seçeneklerinde vade sayısı 96, 108, 120, 180, 216 ve 240 ay olurken 20 yıla kadar çıkabiliyor. Satıştaki konutlar için peşinat oranları, projeye göre yüzde 10, yüzde 12, yüzde 15, yüzde 20 ve yüzde 25 oranlarında değişiklik gösteriyor. Satışa sunulan konutların listesi ise şöyle:

 

TOKİ evlerine başvuru şartları nelerdir?

Eşi vefat eden çocuklu dul kadınlar hariç 25 yaşını doldurmak, Aylık hane halkı gelirinin İstanbul’da 4 bin 800 lira veya altında, diğer illerde ise 4 bin 500 lira veya altında olması gerekiyor.

TOKİ evlerine başvuru, dört ayrı kategoride gerçekleşiyor. Birinci kategoriyi Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri; ikinci kategoriyi en az yüzde engelli vatandaşlar, üçüncü kategoriyi emekli vatandaşlar, dördüncü kategoriyi ise diğer alıcı adayları oluşturuyor.

Başvuru için gerekli evraklar nelerdir?

Başvuru sahiplerinin başvuru evraklarını kendisinin teslim etmesi gerekirken başvuru sahiplerinin kimlik fotokopisi; Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları “Hak Sahipliği Belgesi”; Engelli vatandaşların ise Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış en az yüzde 40 engelli olduğuna dair bir sağlık heyeti raporu getirmeleri gerekirken emekli kategorisinde başvuru yapacakların ise Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesini veya belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren belgeyi iletmeleri gerekiyor.