Kategoriler
Toki Haberleri

Toki Siirt Merkez Evren ve Kurtalan kura sonuçları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Siirt İli, Merkez İlçesi, Evren Mahallesi ve Siirt İli, Kurtalan İlçesi’nde hayata geçirilecek olan projelerin Siirt Merkez Evren Toki kura sonuçları ve Siirt Kurtalan kura sonuçları yapılacak olan çekiliş ile bugün belli olacak.

100 bin Toplu Konut Talep Örgütleme Projesi kapsamında hayata geçirilecek olan her iki projenin de kura sonuçları açıklandığında kura listesi web sitemizde yer alacak.

Daha önce Korona virüs salgını nedeni ile kura çekiliş törenlerine 24 Mart 2020 tarihinde ara verilmişti. Daha sonra ise vatandaşların yer almadığı kura çekilişi 28 Nisan 2020 tarihi itibarı ile yeniden başladı.

Siirt İli, Merkez İlçesi, Evren Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan Siirt Merkez Evren Toki Evleri projesi 100 adet daireden meydana geliyor. Siirt İli, Kurtalan İlçesi’nde hayata geçirilecek olan Siirt Kurtalan Toki Evleri projesi ise 110 adet daireden meydana geliyor.

Her iki projede yer alan toplam 210 adet dairenin hak sahipliği kura çekilişi bugün yapılacak. Kura çekilişi sonucu daire sahibi olmaya hak kazanan vatandaşların isim listesi Toki tarafından yayınlanması süreci başlıyor.

Projenin kura çekilişi nerede yapılacak?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Siirt İli, Merkez İlçesi, Evren Mahallesi ve Kurtalan İlçesi’nde hayata geçirilecek olan Siirt Merkez Evren Toki Konutları ve Siirt Kurtalan Toki Konutları projelerinde kuralar 22 Mayıs 2020 tarihinde Cuma günü yapılacak. 22 Mayıs 2020 tarihinde Cuma günü Evren Mahallesi’ndeki kura çekilişi saat 14:00’de, Kurtalan İlçesi’ndeki kura çekilişi ise saat 15:00’da yapılacak.

Kura çekilişleri Twitter, Facebook, Instagram gibi sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yapılıyor. Kura çekilişi yapıldıktan sonra Siirt Merkez Evren Toki kura sonuçları ve Siirt Kurtalan kura sonuçları isim listesi ilgili yerlerde yayınlanacak. İhalesi yapılarak yöresel mimaride inşa edilecek olan projede dairelerin dışında ayrıca spor alanları, oyun alanları, parklar, peyzaj alanları gibi ortak alanlarda yer alacak.

Projedeki daire tipleri neler?

Toplu konut projelerinde yer alan konutlar iki farklı tipte tasarlanmış durumda. İki farklı tip olarak tasarlanan dairelerden biri 2+1 tipindeki daireler meydana geliyor.  Diğeri ise 3+1 tipindeki konutlardan meydana geliyor.

Siirt Merkez Evren Toki Konutları projesinde yer alan toplam 100 adet dairenin 70 tanesi 2+1 tipindeki konutlardan meydana geliyor. Projede yer alan dairelerin 30 tanesi ise 3+1 tipindeki konutlardan meydana gelmektedir.

Siirt Kurtalan Toki Konutları projesinde yer alan toplam 110 adet dairenin 77 tanesi 2+1 tipindeki konutlardan meydana geliyor. Projede yer alan dairelerin 33 tanesi ise 3+1 tipindeki konutlardan meydana gelmektedir.

Toki kura sonuçları nerede yayınlanıyor?

Toki 100 bin sosyal konut projesi kapsamında inşa edilecek olan projelerden biri olan Siirt İli, Merkez İlçesi, Evren Mahallesi ve Kurtalan İlçesi’ndeki toplu konut projesinde kura sonuçları TOKİ’nin web sitesinden açıklanıyor. Kura sonucu ev sahibi olmaya hak kazananların listesi sonuçlar açıklandığında ayrıca kura listesi web sitemizde yer alacak.

Siirt Merkez Evren Toki Evleri ve Siirt Kurtalan Toki Evleri projesinden daire sahibi olmak için önce yüze 10 peşinat ödeniyor. Peşinat ödendikten sonra kalan tutarı yüzde 0.49 faiz oranı ve 240 ay vade ile ödeyerek daire sahibi olabiliyorsunuz.

Siirt’de hayata geçirilecek olan her iki proje ile ilgili daha fazla bilgi edinmek isteyenler 444 86 54 numaralı telefonu arayabilir.