Kategoriler
İhaleler Toki Haberleri

Toki Sincan’a yeni bir şehir kuruyor

Sincan Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ortaklığında hayata geçirilen Toki Saraycık Kentsel Yenileme Projesi ihalesi yapıldı.

9 Mayıs 2017 Salı günü Saraycık’ın genel altyapı ihalesi gerçekleştirildi. 2017 Mayıs ortasında ise 2. bölge 2. Etapta toplam 891 adet konutun yer aldığı Toki Sincan Saraycık evleri projesinin ihalesi yapılacak. Projede 891 adet konutun dışında, 3 ticaret merkezi, bir ibadethane ve otopark da yer alıyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Türkiye genelinde yürüttüğü en büyük projelerden biri olan “Saraycık Kentsel Yenileme Projesi” ile Ankara’nın batısı Sincan’da yepyeni bir şehir kuruluyor.

Toki Saraycık Kentsel Yenileme projesinde 20 bin adet konutta 100 bin kişiye yaşam alanı sunulacak. Projede, 7 adet cami, 6 adet sosyal tesis, alışveriş merkezi, 2 kapalı pazar yeri, sağlık tesisleri ve 10 eğitim alanı yer alacak.

Sincan Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle 500 hektarlık alan üzerinde yapılacak olan Toki Saraycık Kentsel Yenileme projesinin ilk üç etabının ihalesi gerçekleştirilmişti. İhalesi yapılan birinci etapta 966 konut, 1 cami, 2 ticaret merkezi; ikinci etapta ise 979 konut, 3 ticaret merkezi, 1 cami ve 32 derslikli ilköğretim okulunun inşaatı başlamıştı.

15 Mayıs 2017 tarihinde ise 2. bölge 2. etapta yer alacak toplam 891 adet konutun ihalesi yapılacak. İhale kapsamında 891 adet konutun dışında ayrıca 1 cami, 3 ticaret merkezi 1 ibadethane ve otopark inşaatları ile altyapı ve çevre düzenleme işi yer alıyor.