Kategoriler
Toki Haberleri

TOKİ yüzde 22 indirim kampanyası başvuru süresi yarın sona eriyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından her yıl başlatılan indirim kampanyası 2019 yılında da yeniden başlatıldı. İndirim kampanyasına başvurular ise 21 Mart 2019 tarihinde başlamıştı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) ‘ye olan taksit borcunu erken ödeyerek kapatmak isteyerek tapusunu almak isteyenler daire veya dükkan sahipleri için başlatılan başvuru süresi yarın sona eriyor.

Başlatılan söz konusu kampanyaya 210 bin daire ve ticari ünite sahibinin yaralanması beklenmektedir. Tamamını peşin olarak ödemek isteyen vatandaşlara yüzde 22 oranında bir indirim yapılıyor. Ödemelerde borsun tamamını ödeyemeyecek olan vatandaşlar da kalan borç miktarının yüzde 25 oranından daha az olmamak kaydı ile yapacakları peşin ödemelerde yüzde 22 indirim kampanası kapsamında bu vatandaşlarda yararlanabilecek.

Toki yüzde 22 indirim kampanyası son başvuru günü 19 Nisan 2019

Kampanyadan yararlanmak isteyen daire veya ticari ünite sahipleri 21 Mart 2019 tarihi ile 19 Nisan 2019 tarihleri arasında Halkbank veya Ziraat Bankası’nın ilgili şubelerine başvuruda bulunmaları gerekiyor. 19 Nisan 2019 tarihinde sonra müracaat da bulunan kişiler için kampanya kapsamında başlatılan yüzde 22 indirim söz konusu olmayacak. Kampanyaya TOKİ’ye ödediği taksit sayısı 12 ay veya daha az kalan vatandaşlar katılamıyor.

Kredi ödeme seçenekleri

Kampanyadan faydalanmak isteyen daire veya ticari ünite satın alan vatandaşlar T. Halk Bankası A.Ş.’de 1 ile 120 ay vadeli konut kredisi kullanmaları durumunda yüzde 1.28 faiz oranından taksitlendirme yaparak ödeme yapacaklar. Ticari ünite satın alan vatandaşlar ise 1 ile 120 ay vadeli iş yeri kredisi kullanacak. Bu kredinin faiz oranı ise yüzde 1.38 olarak belirlendi.

T.C. Ziraat Bankası A.Ş. bankasından konut kredisi kullanacak olan vatandaşlar da yine 120 aya kadar varan vade ve yüzde 1.28 faiz oranı ile kredi kullanarak ödeme yapabilecekler. Ticari ünitelerde de 120 aya varan vade seçenekleri ve yüzde 1.38 faiz oranı ile kredi kullanarak ödeme yapabilecekler.