Kategoriler
Toki Haberleri

Toki’de emekliler için başvurular bugün başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu ve 67 ilde hayata geçirilecek olan 50 bin yeni sosyal konut projesinde başvurular Diğer alıcı adayları kategorisinde 06 Mart 2016 tarihinde başlamıştı. Bu gün itibarı ile de Emekli kategorisi için başvurular başlamış oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilecek projeler satışa sunulacak olan daire fiyatlar 116 bin 400 liradan başlıyor. 67 ilde toplam 140 adet projenin hayata geçirileceği 50 bin yeni sosyal konutlarda emekli vatandaşlar için başvurular 26 Mart 2019 Salı günü başlamış olup başvurular  05 Nisan 2019 tarihinde sona erecektir.

Başvurular projelere ve şehirlere göre değişmekte olup Halkbank ve Ziraat Bankası şubeleri kanalıyla yapılıyor. Projedeki dairelerden daire sahibi olmak isteyen emekli vatandaşlar 2+1 daireler için 500 TL, 3+1 daireler için ise 1.000 TL ücret ödemeleri gerekiyor.

Toki konutları başvuru şartları neler?

a) T.C. Vatandaşı olması,
b) Başvuru yapan kişinin kendisinin, eşinin ve velayeti altında bulunan çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç)
c) Konut projenin hayata geçirildiği ilin nüfusuna kayıtlı olmak veya il sınırları içerisinde 1 yıldır oturuyor olması, (3+1 Konutlar hariç)
d) Hane halkı gelirinin en fazla net 4.500.- TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayetindeki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı gelirinin 4.500.-TL olması gerekmektedir.) (3+1 Konutlar hariç)
e) Başvuru yapacak olan kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecek.
f) 2+1 nitelikli konutlara başvuruda bulunanlar için 25 yaşını tamamlamaları, 3+1 nitelikli konutlara başvuruda bulunanlar için 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.

Proje ile ilgili her türlü soru ve sorunlarınız için 444 86 54 numaralı telefonu arayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.