Kategoriler
Toki Haberleri

Toki’den 335 TL’ye ev fırsatı

TOKİ, dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ediyor. Konut sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için toplamda 22 ilde yeni konutlar satışa çıkmış durumda. Söz konusu olan evler için kura yapılmıyor. Yalnızca başvuru yapmanız yeterli olacaktır.

Açık satış yöntemi ile TOKİ tarafından satışa sunulmakta olan konutlar 22 ilde alıcısına sunuluyor. Söz konusu olan projeler toplamda bin 903 adet konuttan oluşuyor. Bahsi geçen projelerdeki konut fiyatları projelere göre değişiklik gösteriyor.

TOKİ tarafından dar ve orta gelirli olan vatandaşlar için 22 ilde yaşama kazandırılan konutların fiyatları 96 bin TL’den başlıyor. Projede bulunan konutların taksitleri ise 335 TL’den başlıyor.

Başvurularınızı 31 Aralık tarihine kadar ilgili bankalara müracaat ederek yapabilirsiniz. Başvuru şartlarında konut sahibi olmamanız ve TOKİ’den daha önce konut almış olmamanız gerekiyor. Buna ek olarak konut kredisi de kullanmamış olmanız gerekli. Başvuru şartlarında 25 yaşını doldurmuş olmanız da yer alıyor. Başvuru yaptığınız ilin sınırları içerisinde bir yıldan az olmamak kaydı ile ikamet ediyor olmalısınız. Ayrıca aylık hane halkı gelirinin net 5 bin 500 TL’den fazla olmaması gerekiyor.

Söz konusu olan TOKİ konutları dar gelirli vatandaşlara yönelik olarak 2+1 olarak tasarlandı. Orta gelirli vatandaşlar için ise 3+1 daireler mevcut.

İllere göre farklılık gösterse de yüzde 10, 12, 15, 20 ve 25 peşinat talep edilmekte. Bunun ardından 96, 108, 120, 156, 180 ve 240 ay arasında değişen vadelendirmeler yapılıyor.