Kategoriler
Toki Haberleri

TOKİ’den açık artırma arsa satış ve kiralama

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), toplamda 198 adet arsanın satışı ve kiralaması için harekete geçti. Bahsi geçen arsa satışı açık artırma yöntemi ile gerçekleşecek.

Söz konusu olan açık artırma yöntemi ile arsa satışı ve kiralama ise birçok ilde meydana gelecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), bahsi geçen arsa satışı ve kiralaması Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Balıkesir, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Mardin, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Tekirdağ illerinde meydana gelecek. Söz konusu illerdeki arsaların toplam büyüklüğü 3 milyon 783 bin 198 metrekare olarak belirlendi.

Bu duruma ek olarak da Iğdır ve Konya illerinde yer alan arsalar ise 5 yıl süre ile kiralanabilecek. Bu arsalar da toplamda 1 milyon 304 bin 819 metrekare olarak belirlendi.

Açık artırma yöntemi ile satışı ve kiralanması yapılacak olan arsaların muhammen bedeli ise yaklaşık olarak 1 trilyon 90 milyon 732 bin 183 TL olarak belirlendi.

Söz konusu olan müzayede 9 Temmuz 2020 Perşembe günü saat 13.30’da yapılacak. Müzayede, Bilkent Otel Ankara ve TOKİ İstanbul Hizmet Binası’nda olacak.  İnternet üzerinden katılmak isteyenler ise www.emlakyonetim.com.tr üzerinden canlı yayında teklif verebilir.