Kategoriler
Toki Haberleri

TOKİ’den aylık 348 TL ile konut

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), konut sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için yeni projeler yaşama kazandırmaya devam ediyor.

TOKİ tarafından alt gelirliler için 24 ilde toplamda bin 936 adet konut satışa çıkarılmış durumda. Başvuruların devam ettiği projede konutlar açık satış yöntemi ile satışa sunuluyor.

Projelere göre farklılık gösteren söz konusu olan konutların fiyatları 83 bin TL’den başlıyor. Bahsi geçen TOKİ projelerindeki konutların taksitleri ise 348 TL’den başlayarak alıcılarına sunuluyor. Projede yer alan konutlar 2+1 olarak inşa ediliyor.

Başvuru yapmak için konut sahibi olmamak, daha önce TOKİ’den konut satın almamış veya kredisi kullanmamış ve 25 yaşını doldurmuş olması gerekiyor. Buna ek olarak başvuru yapılan projenin il sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet etmesi ve nüfusuna kayıtlı olması gerekiyor. Hane halkı gelirinin en fazla net 5 bin 500 TL’den fazla olmaması gerekli.

Konutların satışta olduğu iller hangileri?

Balıkesir’de 252, Bolu Mudurnu’da 246, Hatay’da ise 227 konut satışta. Ankara Kuzeykent’te 212, Ankara Mamak Altıağaç-Karaağaç’ta ise 195 konut satılıyor. Bu iller en fazla açık satış ile konutu olan iller arasında bulunuyor. Ayrıca Kırşehir’de 53, Konya’da ise 2 konut pazartesi günü açık satış yöntemiyle satışa sunulacak.